Home » Administratie » Vasluienii își pot depune dosarele de finanțare nerambursabila la APM Vaslui de pe 10 octombrie

Vasluienii își pot depune dosarele de finanțare nerambursabila la APM Vaslui de pe 10 octombrie

Administrația Fondului pentru Mediu va lansa pe 10 octombrie o noua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular Programul „Casa Verde”, care se adresează persoanelor fizice.

În perioada 10 – 24 octombrie, persoanele fizice își pot depune dosarele de finanțare nerambursabilă la Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui. La epuizarea sumei aferente sesiunii alocate județului Vaslui de 1.179.324 lei, nu se mai primesc cereri de finanțare.

Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității aerului, apei și solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului și a combustibililor fosili utilizați pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire și obținerea de apă caldă menajeră. Precum și stimularea utilizării sistemelor care folosesc în acest sens sursele de energie regenerabilă, nepoluante, prin finanțarea din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Se acordă 3.000 de lei finanțare pentru instalarea panourilor solare nepresurizate. Cei care preferă panourile solare presurizate primesc 6.000 de lei, iar pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aer – aer, se oferă 8.000 de lei.

Cei interesați trebuie să fie persoane fizice și sa aibă domiciliul pe teritoriul României. Trebuie să fie proprietari sau coproprietari al imobilului teren pentru care se solicită finanțare, iar acesta să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluționare la instanțele judecătorești. Nici să fie susceptibil vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru clauză de utilitate publică. Nu trebuie să figureze cu obligații restante la bugetul de stat, bugetul / bugetele locale și se cere să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă. Trebuie să nu mai fi primit finanțare în cadrul aceluiași program pentru același imobil, în sesiunile derulate anterior.

Pentru informații suplimentare, vasluienii sunt așteptați la sediul APM Vaslui din municipiul Vaslui, strada Călugăreni nr. 63, în zilele de luni – joi, intre orele 8.00 – 16.30 și vineri 8.00 – 14.00, Compartiment Relații Publice și Tehnologia Informației. De asemenea comunicarea este facilitată și prin telefon/fax: 0335401723/ 0235361842, respectiv prin e-mail: office@apmvs.anpm.ro. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: