Home » Justitie » Peste 40 de angajați ai Penitenciarului Vaslui au protestat matinal în fața instituției, solicitând demisia ministrului Justiției

Peste 40 de angajați ai Penitenciarului Vaslui au protestat matinal în fața instituției, solicitând demisia ministrului Justiției

Peste 40 de angajați ai Penitenciarului Vaslui au protestat, joi dimineață, în fața instituție, nemulțumiți de salarii și de neplata orelor suplimentare, solicitând demisia ministrului Justiției din cauza neimplicării în rezolvarea problemelor personalului din penitenciare.

Intrarea principală din Penitenciarul Vaslui s-a transformat, joi dimineață, timp o oră și jumătate, în locul de protest al unei părți din salariații instituției care, astfel, s-au solidarizat cu ceilalți colegi din țară care au declanșat astfel de acțiuni la începutul acestei săptămâni. Astfel, peste 40 de angajați, aflați în afara orelor de program, au protestat, între orele 7.30 și 9.00, în semn de nemulțumire față de nivelul scăzut al salariilor și neplata orelor suplimentare. Salariații Penitenciarului Vaslui au afișat și câteva pancarte prin care au solicitat demisia ministrului Justiției din cauza neimplicării în rezolvarea problemelor personalului din penitenciare.

Suntem primul sindicat din țară care a inițiat această petiție prin care solicităm demiterea ministrului Justiției de către primul-ministru al României din cauza dezinteresului total manifestat față de ceea ce înseamnă sistemul penitenciar. Acțiunea de astăzi (n.r.-joi) este un mod de a atrage atenția că ne-am cam săturat de modul în care suntem tratați. Ministrul Justiției nu ne reprezintă absolut deloc în momentul de față. Pe lângă faptul că nu ne-au fost majorate salariile prin neaplicarea prevederilor ordonanței de urgență 20/2016, orele suplimentare nu ne sunt plătite deloc, ca și cum am fi datori să le facem, ca totul să fie bine și frumos. De aceea, așa cum am scris și pe o pancartă, considerăm că demisia doamnei ministru ar fi un act de onoare”, a declarat liderul Sindicatului ”Megas” Vaslui, Paul Artene.

Reprezentanții sindicatului susțin că protestele s-au desfășurat matinal, până în ora 9.00, pentru a nu perturba activitatea de vizită pentru deținuți. Pe durata celor 90 de minute de protest, salariații Penitenciarului Vaslui nu s-au manifestat zgomotos pe motiv că ”noi suntem dintre cei care trebuie să asigurăm ordine, nu să creăm dezordine”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: