Home » Invatamant » Centrul de Performanță în Matematică caută elevi pasionați de aceasta disciplină

Centrul de Performanță în Matematică caută elevi pasionați de aceasta disciplină

Pentru al patrulea an consecutiv, Fundația „Vasile Dumitrache”, prin Centrul de Performanță în Matematică, organizează la Bârlad selecție pentru admiterea în Centru a elevilor de clasa a V-a, cu înclinații către matematică.

Bust_Prof Vasile DumitracheSâmbătă, 8 octombrie, la ora 10, în incinta Școlii „George Tutoveanu”, va avea loc concursul de selecție, înscrierile putând fi făcute de astăzi, fie la secretariatul Școlii „George Tutoveanu”, fie la numărul de telefon 0770 536 243. Organizatorii intenționează să formeze o grupă de 20 de elevi pasionați de matematică și dispuși să facă efort pentru aprofundarea acestei discipline, în vederea obținerii de performanțe. În acest moment, la Centrul de Performanță în Matematică „Vasile Dumitrache” se pregătesc elevi de clasa a VII-a și elevi de clasa a VIII-a, ultimii aflați în anul IV.

Aceste cursuri din cadrul Centrului de Performanță în Matematică reprezintă o piatră de încercare pentru elevii care doresc să facă performanță în matematică. Unii nu fac față și se retrag, alții, pasionați și motivați, merg mai departe. Nu obligăm pe nimeni să frecventeze aceste cursuri, care sunt gratuite, iar satisfacția este mare pentru profesorii care îi pregătesc, atunci când observă cum se conturează unele vârfuri. Scopul acestor cursuri este tocmai apropierea de acest obiect fascinant și dezvoltarea abilităților în matematică. Cei care au inițiat cursurile s-au gândit la elevii de gimnaziu dintr-un considerent esențial: la această vârstă, se pun bazele cunoștințelor de matematică, iar pentru performanță este nevoie de profesori. Elevii de gimnaziu sunt dependenți de profesori, ceea ce nu se mai poate spune despre elevii de liceu”, ne-a declarat Marcel Rotaru, profesor coordonator al Centrului de Performanță în Matematică „Vasile Dumitrache”.

Cursurile pentru cei admiși se vor desfășura sâmbăta, timp de două ore, la Școala „George Tutoveanu”. În total, elevii vor studia matematica de performanță 40 de ore pe an, cu profesori de matematică ce au rezultate deosebite cu elevii la concursuri și olimpiade.

Proiectul Centrului de Performanță din cadrul Fundației „Vasile Dumitrache” este coordonat și susținut de Mioara Iacob, membru fondator al Fundației, fostă elevă a profesorului Dumitrache, la fel ca majoritatea membrilor Fundației. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: