Home » Invatamant » Sute de elevi din Bogdănești, comuna cu un focar de hepatita A în evoluție, neimunizați după ce DSP a rămas fără vaccin

Sute de elevi din Bogdănești, comuna cu un focar de hepatita A în evoluție, neimunizați după ce DSP a rămas fără vaccin

Peste 400 de elevi din comuna Bogdănești, unde există în evoluție un focar de hepatită de tip A, au rămas neimunizați împotriva acestei boli pe motiv că Direcția de Sănătate Publică Vaslui nu are vaccin pe stoc, fără a se cunoaște când va fi achiziționat serul necesar.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a blocat o campanie de imunizare împotriva hepatitei de tip A a elevilor și preșcolarilor din comuna Bogdănești, acolo unde un focar de boală este în plină evoluție, unul din motivele pentru care, săptămâna trecută, a fost închisă o grădiniță. Decizia de a întrerupe vaccinarea copiilor a fost luată de autoritățile sanitare ca urmare a epuizării stocului de vaccin antihepatic, fără însă a se cunoaște când vor fi imunizați cei peste 400 de elevi care merg în colectivități unde 20 de colegi de-ai lor au fost depistați cu hepatită de tip A.

”Vaccinarea împotriva hepatitei de tip A nu este prinsă în programul național de imunizări astfel încât achiziționarea de ser se face de către fiecare direcție de sănătate publică în parte, în funcție de necesar. Noi am comandat o cantitate de 200 de doze de vaccin direct la un furnizor, însă nu putem ști când ne vor fi livrate”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Din cei 550 de elevi și preșcolari existenți în comuna Bogdănești, mai puțin de o sută au fost imunizați împotriva hepatitei de tip A de către medicul de familie cu serul furnizat de către DSP în prima jumătate a lunii septembrie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: