Home » Social » Trei actori bârlădeni implicați în „Afacerea Est”

Trei actori bârlădeni implicați în „Afacerea Est”

Trei actori ai Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad așteaptă cu nerăbdare premiera filmului „Afacerea Est”, producție în care au fost distribuiți anul trecut.

Afis Afacerea EstGeorge Sobolevschi, Alex Savu și Lucian Arhire au participat la filmări în vara anului trecut pentru producția „Afacerea Est”, regizată de cunoscutul regizor basarabean Igor Cobileanski. Filmul a fost prezentat în iunie, în avanpremieră, la festivalul Transylvania IFF (Cluj), dar va rula în cinematografe de pe 17 octombrie. La Vaslui, filmul va avea premiera pe 22 octombrie.

Este o onoare pentru mine faptul că am fost ales în distribuție, chiar dacă într-un rol secundar, având în vedere numărul mare de actori care au participat la casting. A fost o plăcere să filmez timp de trei zile alături de regizorul Cobileanski și de actori ieșeni precum Ion Sapdaru și Constantin Pușcașu. Este prima mea experiență în lumea filmului și aștept cu emoție să văd ce a ieșit. Voi afla pe 22 octombrie, la Vaslui, unde va fi proiectat în premiera filmul «Afacerea Est»”, ne-a declarat actorul Lucian Arhire.

Lucian Arhire interpretează rolul unui chelner, Alex Savu pe cel al unui impiegat de mișcare, iar George Sobolevschi rolul unui șofer. Sunt

Igor Cobileanski

Igor Cobileanski

roluri episodice care, însă, au adus un plus stimei de sine a actorilor bârlădeni și, de ce nu, șansa de a fi văzuți și remarcați.

https://www.youtube.com/watch?v=85J7leWkAYc

Afacerea Est” este o comedie amară, un film despre cât de absurdă și sarcastică poate fi viața, dar și un exemplu de cum se poate trece cu optimism peste provocările ei.

Regizorul Igor Cobileanski este basarabean, dar a absolvit Academia de Teatru și Film din București , Facultatea de Regie film și TV. Acesta este deja cunoscut prin scurt-metrajele de succes „Sașa, Grișa și Ion”, „Când se stinge lumina”, „Plictis și inspirație”. Regizorul a declarat că a dorit să descopere actori noi, din teatrele de pe ambele părți ale Prutului, cu sau fără experiență, dar care să creeze un umor de limbaj (cu accent basarabean).

Actorii principali sunt Constantin Pușcașu, în rolul Marian (un intelectual de provincie) și Ion Sapdaru, care interpretează rolul lui Petro, un oportunist plin de idei.

Filmările au durat doar 25 de zile, dar a fost o muncă titanică, făcută însă cu plăcere, iar rezultatul acesteia va putea fi apreciat de vasluieni, luna viitoare, pe 22 octombrie, în premieră. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: