Home » Social » Trei incendii le-au dat de furcă pompierilor vasluieni

Trei incendii le-au dat de furcă pompierilor vasluieni

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit marți pentru stingerea a trei incendii.

Secția de pompieri Huși a fost solicitată să intervină la ora 15.10, în localitatea Râșești, comuna Drânceni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ două hectare. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă din cadrul șecției reușindu-se lichidarea incendiului în jurul orei 16.30.

Un alt incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ un hectar, a făcut necesară prezența detașamentului de pompieri Vaslui. Pompierii au intervenit în localitatea Podeni, comuna Vulturești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Detașamentul de pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie în municipiul Bârlad, strada Arhimede nr 84. Pentru localizarea și lichidarea acestuia s-a deplasat la fața locului un echipaj de intervenție cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei magazii din lemn și la o porțiune din acoperișul locuinței. Flăcările au distrus în totalitate magazia și aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței pe structură din lemn și învelitoare din azbest. Din primele cercetările, s-a constatat că cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric la o priză defect.

Detașamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat, să intervină si pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la o conductă de gaz ce prezenta scurgeri. S-au deplasat în municipiul Vaslui, strada Republicii, unde conducta a fost deteriorată în urma manevrelor făcute de către un conducător auto.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt ” al județului Vaslui au intervenit marți la cinci solicitări. (G.P)

About Tehno Redactor