Home » Invatamant » Elevii trimiși acasă după ce școala le-a fost afectată de cutremur vor fi duși, cu un microbuz închiriat, la o altă unitate de învățământ

Elevii trimiși acasă după ce școala le-a fost afectată de cutremur vor fi duși, cu un microbuz închiriat, la o altă unitate de învățământ

Elevii școlii primare din Dealul Mare (Zorleni), trimiși acasă după ce clădirea în care învățau a fost afectată de cutremurul din 23 septembrie, își vor relua cursurile, după o săptămână de vacanță forțată, la o altă unitate de învățământ, unde vor fi duși cu un microbuz închiriat.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a hotărât că cei 14 elevi evacuați, la începutul săptămânii trecute, din școala primară din satul Dealul Mare, să învețe la o unitate de învățământ din Bârlad, acolo unde au găsit o sală de clasă liberă pentru a-și putea desfășura cursurile dimineața, fără a perturba activitatea celorlalți elevi. Decizia ca acei copii să facă naveta la o școală din oraș a fost luată după ce autoritățile locale din comuna Zorleni au aprobat, prin hotărâre de Consiliu Local, decontarea cheltuielilor făcute cu un microbuz închiriat de la o firmă privată, care va duce zilnic elevii la cursuri.

Este cea mai bună soluție găsită pentru cei 14 elevi de clasele a III-a și a IV-a care învață la simultan, după ce școala în care își desfășurau nu mai prezintă siguranță pentru copii și învățătoare în urma cutremurului din 23 septembrie. Elevii în cauză își vor relua cursurile de luni (n.r.-3 octombrie), urmând ca materia pierdută în cele cinci zile de vacanță forțată să fie recuperată”, a declarat inspectorul pe management școlar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Cei 14 elevi din Dealul Mare au fost trimiși acasă de autoritățile locale din Zorleni după ce mai mulți pereți ai școlii în care învățau au crăpat, iar bucăți de vălătuci din tavanul clădirii s-au desprins și au căzut pe bănci. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: