Home » World » REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial că referendumul din Ungaria privind cotele de imigranți impuse de UE este invalid deoarece numărul de voturi valabil exprimate nu a atins pragul de 50 la sută plus unu, relatează MTI. 

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional în legătură cu rezultatul referendumului privind cotele de imigranți, relatează MTI.

Orban a spus că a doua sarcină urgentă care trebuie îndeplinită este punerea în aplicare la Bruxelles a rezultatului referendumului.

Întrebarea este simplă, a spus Orban.

„Poate Bruxellesul, comunitatea democratică a statelor europene, să își impună voința într-un stat membru în care peste 90 la sută din participanții la vot resping acea voință?”. El a promis că va face totul pentru a se asigura că acest lucru să nu se va întâmpla.

Șeful NVI Ilona Palffy a declarat că după numărarea a 98,82 la sută din voturi, numărul de voturi valide a fost de 3,2 milioane.

Pentru ca referendumul să fi fost declarat valid ar fi fost nevoie de peste 4,1 milioane de voturi.

Orice acțiune a Guvernului ungar bazată pe un referendum invalid, „neconstituțională” – liderul PSU

Orice acțiune a Guvernului ungar bazată pe un referendum invalid privind cotele de redistribuire a imigranților ar fi „neconstituțională”, a declarat Gyula Molnar, liderul Partidului Socialist (PSU, de opoziție), citat de MTI.

Dacă premierul Viktor Orban ar acționa în vreun fel invocând referendumul, mandatul său ar deveni ilegitim, a spus Molnar.

Datele preliminare privind prezența la referendum sugerează că aceasta nu ar fi atins pragul necesar de 50 la sută pentru ca votul consultativ să fie declarat valid.

Molnar a mai spus că luni „lucrurile vor reveni la normal”.

Rezultatele referendumului din Ungaria sunt așteptate după ora locală 22.00 -șeful NVI

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria va anunța rezultatele referendumului de duminică privind cotele de imigranți impuse de UE între orele 22.00 (23.00, ora României) și 23.00 (00.00, ora României), a declarat Ilona Palffy, șeful NVI, la o conferință de presă internațională, relatează MTI.

Vicepremierul ungar: Guvernul a primit autorizația de a apăra țara împotriva cotelor UE de imigranți

Guvernul ungar a primit autorizația de a apăra țara împotriva cotelor de imigranți impuse de Uniunea Europeană, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, la puțin timp după închiderea urnelor, relatează MTI.

Semjen a spus că rata de participare la vot a fost „ridicată”, tabăra „nu” primind un sprijin copleșitor din partea votanților.

Votul consultativ s-a încheiat oficial la ora locală 19.00

Votul consultativ din Ungaria pe tema cotelor de imigranți impuse de UE s-a încheiat oficial la ora locală 19.00 (20.00, ora României), când cele 10.331 de secții de votare din 3.177 de municipalități au fost închise, relatează MTI.

Biroul Electoral Național (NVI) așteaptă ca rezultatele referendumului să sosească de la majoritatea secțiilor de votare între orele 20.00 (21.00, ora României) și 22.00 (23.00, ora României), a declarat Ilona Palffy, șeful instituției.

Comisia Electorală: Participarea poate fi de peste 40%, dar este puțin probabil să atingă pragul de 50%

La ora locală 17.30 (18.30, ora României), la vot s-au prezentat 3.185.343 de persoane (39,88 la sută din numărul total de alegători), a anunțat Biroul Electoral Național (NVI)
din Ungaria, relatează MTI.

Biroul Electoral Național (NVI) anunță o participare la vot de 30,66% până la ora 15.00

Biroul Electoral Național din Ungaria a anunțat că duminică, la ora locală 15.00 (16.00, ora României), 2.448.614 persoane (30,66 la sută din numărul total de alegători) au votat în cadrul referendumului privind cotele de redistribuire a imigranților impuse de Uniunea Europeană, relatează MTI.
Cel mai mare număr de participanți la vot a fost înregistrat până la acea oră în județul Vas (35,45 la sută), iar cel mai mic în județul Borsod-Abauj-Zemplen (28,58 la sută).

La Budapesta, rata de particopare la vot până la ora locală 15.00 a fost de 27,38 la sută.

Biroul Electoral Național anunță o participare la vot de 23,56% până la ora 13.00

Biroul Electoral Naționall din Ungaria a anunțat că la ora locală 13.00 (14.00, ora României), 1.881.856 de persoane (23,56 la sută din numărul total de alegători) au votat în cadrul referendumului privind cotele de redistribuire a imigranților impuse de Uniunea Europeană, relatează MTI.

Cel mai mare număr de participanți la vot a fost înregistrat în județul Gyor-Moson-Sopron (25,91 la sută), iar rata cea mai mică de participare, în județul Borsod-Abauj-Zemplen (21,61 la sută).

La Budapesta, rata de particopare la vot până la ora locală 13.00 a fost de 21,31 la sută.

În cadrul referendumului, cetățenii ungari cu drept de vot trebuie să răspundă la următoarea întrebare: „Doriți să permiteți Uniunii Europene să mandateze relocarea cetățenilor străini în Ungaria fără aprobarea Adunării Naționale?”

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: