Home » Justitie » Se caută polițiști

Se caută polițiști

Astăzi s-a dat startul angajărilor din sursă externă și reîncadrărilor de personal, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române. Sursa de recrutare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent sau ofițer de poliție și pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin. 2 ind. 1 din Legea 360/2002 din Statutul Polițistului cu modificările și completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcție publică, pierderea capacității temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituționale) și care au studii corespunzătoare cerințelor postului, respectiv îndeplinesc cumulativ condițiile legale.

De asemenea, persoanele care doresc să devină agenți de poliție se pot înscrie la concursul organizat. Înscrierile se vor face la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în perioada 3 – 7 octombrie. Concursul va fi susținut în ziua de 19 noiembrie. Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui i-au fost repartizate 63 de posturi pentru încadrare din sursă externă (agenți de poliție) și două posturi pentru ocupare prin concurs de către foști angajați ai poliției (un post de ofițer de poliție și unul de agent de poliție). Din totalul celor 63 de posturi destinate încadrării directe, 5 sunt de agenți de poliție rutieră, 4 de agenți de ordine publică în mediul urban, 51 de agenți de ordine publică în mediul rural – ajutori șef post și 3 agenți conductori câini.

Condițiile ce trebuie îndeplinite de către candidați, calendarul întregii activități, tematica și bibliografia, precum și alte date de interes, se vor găsi pe site-ul https://vs.politiaromana.ro, la secțiunea Carieră, începând cu data de 01 octombrie. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: