Home » Justitie » Evaziunea fiscală și contrabanda cu țigări, în vizorul polițiștilor

Evaziunea fiscală și contrabanda cu țigări, în vizorul polițiștilor

La sfârșitul săptămânii, polițiști din structurile de investigare a criminalității economice au desfășurat pe raza județului Vaslui acțiuni pentru combaterea actelor de contrabandă și evaziune fiscală în sfera activităților comerciale ilicite cu tutun și alte produse accizabile.

Control piata 2Au efectuat controale la 38 de societăți comerciale și 15 producători agricoli din piețele agroalimentare din județ. De asemenea, au fost controlate peste 25 de autovehicule. Au fost verificate documentele de proveniență, modul de înregistrare a operațiunilor comerciale, dar și condițiile de depozitare și vânzare a produselor alimentare.

În urma controalelor, polițiștii au constatat două infracțiuni de contrabandă și au ridicat în vederea confiscării 2.600 de țigarete cu timbru de accizare Republica Moldova și fără timbru de accizare. Acestea au fost găsite asupra a două persoane care se aflau pe raza municipiului Bârlad și intenționau să le comercializeze fără drept. Au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.100 de lei și au confiscat produse alimentare în valoare de 1.650 lei. Au dat 31 de amenzi pentru încălcări privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și două pentru încălcări ale prevederilor Legii 145/2014. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: