Home » Social » „Râsul în grup”, vernisajul unei expoziții incitante de caricatură

„Râsul în grup”, vernisajul unei expoziții incitante de caricatură

Biblioteca Județeană Vaslui a fost, luni, de la ora 13.13, fix, locul în care cel mai bun caricaturist de presă din România, Costel Pătrășcan, a stârnit râsetele a zeci de iubitori ai desenelor satirizate.

În fapt, cel ce și-a vernisat expoziția a reușit să-și atingă scopul și să stârnească ”Râsul în grup”, atât prin lucrările prezentate pe simeze, cât și prin modul original de a-și face chiar și o scurtă autobiografie cu ajutorul unui videoproiector. Tot pe ecranul alb, au apărut și o parte din lucrările sale, cu diverse teme, de la eternul subiect ”femeia” la oameni politici și viața de zi cu zi.

cornel-udrea-si-costel-patrascanCostel Pătrașcan respiră acid sulfuric și are grijă ca politicienii să nu doarmă bine. Toate aceste caricaturi o să fie cronica timpului pe care-l trăim. Este bine să facem evenimente de o asemenea anvergură pentru că, pe viitor, copiii nu vor mai ști ce înseamnă aceea o bibliotecă”, a spus, la vernisaj, scriitorul Cornel Udrea.

Expoziția lui Costel Pătrășcan, considerată una incitantă, stârnește atât zâmbete cât și grimase. O spun tot criticii, care sunt convinși că prin râs se reușește corectarea stereotipiei.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: