Home » Invatamant » Toți elevii și profesorii vor merge obligatoriu la școală de Ziua Educației, când se vor face și cursuri

Toți elevii și profesorii vor merge obligatoriu la școală de Ziua Educației, când se vor face și cursuri

Toți cei 69.000 de elevi și 7.000 de cadre didactice din județ vor merge obligatoriu la școală, miercuri, de Ziua Internațională a Educației, au anunțat șefii învățământului vasluian, zi în care se vor face și cursuri, programul fiind normal.

Ziua Internațională a Educației va fi sărbătorită prin muncă în toate cele 713 școli și grădinițe din județul nostru, au decis, luni, șefii învățământului vasluian, care au transmis către directorii de structuri școlare să cheme în activitate atât cadrele didactice cât și elevii. Astfel, programul va fi normal pe 5 octombrie, ceea ce presupune că va fi efectuat numărul de ore prevăzut în orar, fără ca profesorii, învățătorii sau educatorii să dea drumul mai devreme acasă la elevi sau preșcolari.

Toți elevii și profesorii vor merge obligatoriu la școală de Ziua Internațională a Educației, când se vor face și cursuri și activități educative, adaptate la programul specific unei astfel de sărbători. Pot fi concursuri, simpozioane, dezbateri, lecții de dirigenție, în funcție de ce și-au prins în programa școlară”, a declarat inspectorul pe management școlar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Într-un ordin de ministru al Educației Naționale și Cercetării, în care a fost stabilită structura anului școlar 2016 – 2017, este prevăzut că, miercuri, cursurile vor fi suspendate.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: