Home » Justitie » Anchetă a Inspecției Muncii în cazul vânzătoarei care a murit după explozia unei râșnițe de cafea

Anchetă a Inspecției Muncii în cazul vânzătoarei care a murit după explozia unei râșnițe de cafea

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a declanșat, marți, o anchetă în cazul vânzătoarei de 43 de ani, care a murit în urma exploziei unei râșnițe de cafea, pentru a se stabili dacă a fost un accident de muncă, primele verificări arătând că nu era angajată.

Cazul vânzătoarei de 43 de ani, din municipiul Vaslui, care, luni seară, a murit în urma exploziei unei râșnițe de cafea în timp ce se afla la tejgheaua unui magazin, a ajuns în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, care a declanșat o anchetă în acest caz. Inspectorii instituției vor trebuie să stabilească, în baza documentelor și a Gheorghe Chirvase, director ITM Vaslui (2)probelor ce vor fi ridicate din incinta magazinului, dacă a evenimentul poate fi încadrat la accident de muncă. Pentru aceasta, susțin reprezentanții ITM, femeia trebuia să aibă un contract individual de muncă, document care, la o primă verificare în baza de date, s-a constatat că nu există.

”Noi ne-am autosesizat în acest caz și facem cercetări, deși echipajele care au intervenit aveau obligativitatea să ne anunțe la momentul producerii incidentului. Am luat legătura cu Biroul de Investigații Criminale Vaslui și așteptăm permisiunea polițiștilor pentru a putea intra în magazin întrucât acesta era sigilat. În urma anchetei, vom stabili cauzele și împrejurările în care s-a petrecut accidentul, în vederea stabilirii caracterului acestuia”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Inspectorii de muncă vor trebui să constate sub ce formă asociativă funcționa unitatea unde a avut loc incidentul, soldat cu moartea vânzătoarei și rănirea unei cliente aflată în magazin la momentul exploziei. În cazul în care era o întreprindere individuală sau asociație familială, legal nu era obligatoriu ca femeia să aibă contract individual de muncă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: