Home » Administratie » Calamități de peste 100 de milioane de lei provocate de seceta excesivă din ultimele trei luni

Calamități de peste 100 de milioane de lei provocate de seceta excesivă din ultimele trei luni

Peste 100 de milioane de lei este valoarea pagubelor înregistrate în agricultură de aproape 5.000 de fermieri din județ, în urma secetei excesive și persistentă din ultimele trei luni, suprafața totală afectată depășind 102.000 hectare de culturi de primăvară.

Seceta excesivă și persistentă din ultimele trei luni au afectat 102.941 de hectare de culturi de primăvară, arată raportul final întocmit de Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, în baza anchetelor desfășurate în teren de către comisiile locale pentru situații de urgență. Cu o medie de 1.036 de lei pierderi pe fiecare hectar de cultură calamitat, valoarea totală a pagubelor se ridică la peste 100 de milioane de lei.

”Raportat la cele 176.482 de hectare de culturi de primăvară înființate în acest an în județ, putem spune că aproape două treimi au fost afectate de secetă. Noi am transmis situația la Ministerul Agriculturii, în speranța că fermierii vor primi un ajutor de minimis pentru compensarea calamităților provocate de secetă”, a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Numărul total al celor afectați de secetă se ridică la aproape 5.000 de fermieri, majoritatea fiind persoane fizice. Cele mai afectate culturi au fost porumbul (40.320 hectare), floarea soarelui (38.021 hectare) și plantele de nutreț (12.0306 hectare). (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: