Home » National » Toate datele și documentele pentru obținerea unui serviciu public vor putea fi accesate pe edirect.e-guvernare.ro

Toate datele și documentele pentru obținerea unui serviciu public vor putea fi accesate pe edirect.e-guvernare.ro

Toate informațiile și formularele sau cererile aferente tuturor serviciilor publice vor fi publicate din oficiu, în format electronic, pe edirect.e-guvernare.ro – punctul de contact unic electronic (PCUe), începând de marți, anunță Guvernul, printr-un comunicat de presă. 

„În punctul de contact unic electronic (PCUe), disponibil la https://edirect.e-guvernare.ro/SitePages/landingpage.aspx, relansat într-o versiune îmbunătățită și performantă, se pot vizualiza și descărca informații cu privire la procedurile de obținere a unui anumit serviciu public, precum documentele necesare, timpul de soluționare, formularele și actele normative care reglementează procedura. Platforma permite căutarea serviciilor pe domenii de activitate, pe profesii reglementate, dintr-o anumită zonă geografică, respectiv serviciile publice destinate unei persoane fizice sau juridice. Mai mult, anumite ministere au demarat deja procesul de transmitere a documentelor/solicitărilor de către utilizator prin intermediul platformei, astfel încât acesta să nu mai meargă fizic la ghișeu pentru depunerea lor”, potrivit sursei citate.

Interacțiunea cetățenilor cu reprezentanții instituțiilor se va face în timp real, prin confirmarea prin intermediul platformei a tuturor pașilor efectuați atât de către cetățean, prin crearea unui cont personal, dar și din partea instituțiilor prin confirmarea primirii mailurilor, a documentelor și a respectării termenelor legale de primire a unui răspuns.

Ministerele și agențiile subordonate acestora au ca termen finalul anului 2016 pentru publicarea tuturor informațiilor în portal, au mai decis marți reprezentanții Guvernului, ai ministerelor și ai Agenției pentru Agenda Digitală a României (care gestionează PCUe) care s-au reunit la Palatul Victoria, pentru discuta o serie de aspecte practice legate de funcționarea platformei. Potrivit Guvernului, întâlnirea a marcat lansarea oficială a noului portal și finalizarea protocoalelor care stabilesc, cu fiecare instituție în parte, metodele prin care vor fi publicate informațiile pe platformă și administratorii care vor răspunde de publicarea informațiilor.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: