Home » Justitie » (Video) Accident groaznic la Solești! Un taximetrist a murit nevinovat după ce o dubă care a vrut să evite un cal a intrat pe contrasens!

(Video) Accident groaznic la Solești! Un taximetrist a murit nevinovat după ce o dubă care a vrut să evite un cal a intrat pe contrasens!

de Daniel MICU

Groaznic accident de circulatie, azi-noapte, in judetul Vaslui. Un barbat in varsta de 60 de ani si-a pierdut viata, iar un altul de 26 de ani a ajuns la spital cu rani serioase la cap, dupa ce masinile lor s-au ciocnit violent. Totul, dupa ce unul dintre soferi a lovit un cal care mergea nesupravegheat pe marginea soselei.

accident-solestiAccidentul s-a petrecut pe DN 24, chiar in centrul localitatii Solești, intre Vaslui si Iasi. Tanarul de 26 de ani, din Văleni, care se afla la volanul unei autoutilitare s-a trezit cu un cal in fata. A incercat sa il evite, dar l-a lovit cu partea dreapta a masinii. A tras de volan si a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit de un taxi de marfa, care se indrepta spre Vaslui.

Sansa tanarului a fost aceea ca duba are volanul pe dreapta, lucru care i-a salvat viata. Nu avea insa centura si a intrat cu capul in parbriz, fiind transportat la spital pentru ingrijiri. Taximetristul nu a supravietuit impactului. A suferit rani severe si desi medicii au incercat aproape o ora sa il readuca in simtiri, barbatul de 60 de ani a decedat.

Calul care a provocat aceasta tragedie a agonizat minute in sir in santul unde a fost aruncat in urma impactului. Stapanul sau a fost adus de politie la locul accidentului si a dat explicatii anchetatorilor. A spus ca a lasat calul priponit pe un teren la distanta de sosea, iar acesta ar fi scapat.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=clqIK4VCPgM&w=560&h=315]

In zona s-au facut masuratori timp de cateva ore, traficul intre Vaslui si Iasi desfasurandu-se cu restrictii, pe un singur sens. Soferul dubei circula cu viteza, potrivit martorilor, care spun ca alta era, poate, situatia daca aici ar functionaaccident-solesti5 iluminatul stradal.

Soferul dubei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. A fost externat in cursul noptii. El s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpa. Si proprietarul calului ar putea fi tras la raspundere pentru ca a lasat animalul nesupravegheat.

Rudele si prietenii taximetristului au venit intr-un suflet la Solești, sperand intr-o minune. Trupul barbatului a fost transportat la Morga Vaslui pentru necropsie.

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: