Home » Administratie » Lupte dure pentru șefia PNL

Lupte dure pentru șefia PNL

Biroul Permanent Național al PNL va decide astăzi cine va conduce interimar organizația din județul Vaslui, după ce președintele Dan Marian s-a văzut forțat de împrejurări, prin începerea urmăririi penale împotriva sa, să-și dea demisia. Lupta se dă între prim-vicepreședintele filialei, primarul Dumitru Boroș, fostul prefect Daniel Olteanu, senatorul Nelu Tătaru și deputatul Florin Ciurariu.

Luptă aprigă pentru șefia PNL Vaslui după demisia senatorului Dan Marian. Patru oameni importanți din partid se pare că își dispută președinția formațiunii. Este vorba de Dumitru Boroș, de altfel și prim-vicepreședinte al filialei județene, fostul prefect apolitic Daniel Olteanu, care a revenit în partid pe cai mari, fiind primul pe lista făcută de Dan Marian, senatorul Nelu Tătaru și deputatul Florin Ciurariu.

Deși la prima vedere pare principalul favorit, primarul de Bârlad se pare că refuză șefia PNL pe motiv că nu a fost lăsat să-și impună omul pe listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Cea de-a doua variantă, respectiv Daniel Olteanu, ar avea susținerea unor primari, în special din sudul județului, acolo unde și-a făcut ceva campanie pe timpul când încă era prefect, cu acele întâlniri cu factorii de răspundere locali. Însă, trebuie văzută susținerea sa la București, mai ales că are și sprijinul celui care a condus, până de curând, organizația județeană. O altă opțiune pentru liberalii vasluieni ar fi senatorul Nelu Tătaru, care, odată cu retragerea colegului său din Huși de pe locul întâi pe listele de la Senat, Dan Marian, îi va lua, mai mult ca sigur, locul acestuia. Nu în cele din urmă, deputatul Florin Ciurariu trage pentru șefia partidului, mai ales că, până mai acum un an, a fost copreședinte al PNL Vaslui, alături de cel care a reușit să-l îndepărteze în totalitate din prim planul politic. Pentru Ciurariu ar fi și șansa vieții să revină în cărți pentru Parlament, după ce Dan Marian a avut grijă să nu apară deloc pe listele de candidați.

Și, din toată această ecuație, nu trebuie neglijată nici prezența recentă pe meleagurile natale a fostului secretar general al Guvernului Cioloș, Sorin Chelmu. Gurile rele spun că acesta ar putea ajunge pe primul loc pe lista de candidați a PNL Vaslui la Camera Deputaților, în fața lui Olteanu și a Oanei Iovu. Însă, toate aceste mistere și lupte de culise vor avea un răspuns în viitorul apropiat, astăzi fiind o primă etapă, cea a desemnării președintelui interimar al Organizației Județene Vaslui a PNL. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: