Home / National / Producătorii și magazinele vor fi obligați să scadă prețul mâncării ce urmează să expire sau o doneze

Producătorii și magazinele vor fi obligați să scadă prețul mâncării ce urmează să expire sau o doneze

Producătorii, pocesatorii și retailerii ar putea fi obligați să reducă prețurile produselor alimentare care urmează să expire, potrivit unui proiect de act normativ ce intră să aceasta săptămână în dezbaterea plenului Camerei Deputaților.

Aceasta este una dintre cele șase măsuri obligatorii pe care operatorii economici din sectorul agroalimentar va trebui să le ia pentru a diminua cantitățile de mâncare care se aruncă. Operatorii economici din sectorul agroalimentar (producători, procesatori, comercianți) ar putea fi obligați să vândă la preț redus produsele aflate aproape de expirarea datei-limită de consum, indică un proiect de act normativ ce se va discuta la începutul săptămânii în plenul Camerei Deputaților. Proiectul vizează diminuarea risipei alimentare și a intrat în circuitul legislativ anul trecut la propunerea deputatului PNL Florin-Alexandru Alexe, fiind susținut atunci de 52 de senatori și deputați. Camera Deputaților este cameră decizională în acest caz, iar proiectul ce se va discuta – un raport suplimentar al Comisiei pentru Industrii- va intra în plen cu propunerea de adoptare. Acest proiect include propunerile unui alt proiect pe aceeași temă pentru care există propunerea de respingere.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: