Home » Sport » În weekend a avut loc cea de-a cincea ediție a “Cupei de Toamnă pentru copii” la șah

În weekend a avut loc cea de-a cincea ediție a “Cupei de Toamnă pentru copii” la șah

Cu ocazia celei de-a 62-a aniversari de la reorganizarea CARP „Elena Cuza” Bârlad (08 octombrie 1954 ), Cercul Militar Bârlad a fost gazda celei de-a cincea ediții a “Cupei de Toamna pentru copii” la șah. Au dat curs competiției, care a avut loc și cu sprijinul Primăriei municipiului Bârlad, Lucian sah-cupa-de-toamna1Ursu și Jean Mocanu, președinte și instructor de șah pentru copii al clubului “Gheorghe Neștianu”.

Au participat 23 de copii, atât din mediul urban, cât și din cel rural, membri C.A.R.P. “Elena Cuza“, cadre militare, MApN și MAI (active sau în rezervă), copii, nepoții și strănepoții acestora.

La ședința tehnică s-a stabilit ca acest concurs să se desfășoare în „Sistem Elvețian”, pe durata a șapte runde, având timpul de gândire douăzeci de minute/jucător. Departajarea, în caz de egalitate, s-a aplicat: sistemul de coeficienți „bucholtz mediu, bucholtz și progresivul”, departajare impusă și de program. Concursul a fost arbitrat și supravegheat foarte atent de Jean Mocanu și Alexandru Miron, iar împerecherea s-a făcut după un program pe calculator bine cunoscut „Swiss Perfect“ (TM)

Un merit l-au avut copii din comuna Pogana, Fabio Călin Petrovici, Călin Cojocaru, Andrei Florin Petrovici si Obreja Luis Andrei, care au venit însoțiți de profesorul lor. Imediat după concurs s-a făcut un mic protocol, prăjituri, dulciuri și sucuri din partea CARP Bârlad, reprezentat prin domnul președintele Andrei – Nicolae Mihai, dar și din partea celor doi arbitri sah-cupa-de-toamna2(Jean Mocanu și Alexandru Miron). A fost un prilej bun pentru apropierea jucătorilor de șah care au avut ocazia sa se cunoască între ei”, ne-a declarat Mocanu.

Festivitatea de premiere va avea loc astăzi de la ora 17,00, atât la copii cât și la seniori. Va fi oficiata de Andrei – Nicolae Mihai, Lucian Ursu, consilier Liviu Rîncu și Jean Mocanu.

La copii cls. I – IV au primit medalii Sebastian Andrei Postolache (aur), Ioan Iustin Vasilescu (argint) și Stefan Bogdan Bîgu (bronz). Toți sunt sportivi la CS de Șah „Gheorghe Neștianu” Bârlad. Pe primul loc de pe podium la copii cls. V – X s-a clasat Robert Iustin Marian, tot de la „Gheorghe Neștianu” Bârlad. A fost urmat de Cătălin Cojocaru, de la Școala Al. I. Cuza și Andrei Florin Petrovici, de la Școala nr. 1 Puiești.

Primii 15 copii clasați:

1. Sebastian Andrei Postolache 7 pct. din 7 posibile, M-Buch, 20.5

2. Ioan Iustin Vasilescu 6 pct. din 7 posibile, M-Buch, 17.0

3. Robert Iustin Marian 5 pct. din 7 posibile, M-Buch, 21.0

4. Bogdan Ștefan Bîgu 4 pct. din 7 posibile, M-Buch, 21.0

5. Marius Chirciu 4 pct. din 7 posibile, M-Buch, 19.0

6. Cătălin Cojocaru 4 pct. din 7 posibile, M-Buch, 18.5

7. Alexandru Ștefan Topală 4 pct. din 7 posibile, M-Buch, 14.0

8. Luis Andrei Obreja 3,5 pct. din 7 posibile, M-Buch, 15.0

9. Ștefan Zodieru 3,5 pct. din 7 posibile, M-Buch, 13.5

10. Andrei Florin Petrovici 3 pct. din 7 posibile, M-Buch, 18.5

11.Mitruț Gabriel Sebeni 3 pct. din 7 posibile, M-Buch, 18.0

12.Călin Fabio Petrovici 3 pct. din 7 posibile, M-Buch, 17.5

13.Gabi Marcea 3 pct. din 7 posibile, M-Buch, 14.5

14.Ștefan Moșneagu 1 pct. din 7 posibile, M-Buch, 13.5

15.Alex Grosu 1 pct. din 7 posibile, M-Buch, 12.5

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: