Home » Invatamant » 148 de profesori, în febra concursului pentru un post de director

148 de profesori, în febra concursului pentru un post de director

Un număr de 148 de cadre didactice vor susține, astăzi, prima probă a concursului de directori de școli, evaluarea scrisă, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie evaluați și oral de aceeași comisie care le va corecta și lucrările, formată din doi reprezentanți ai autorităților locale, două persoane desemnate de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ și un inspector școlar.

Astăzi debutează cel mai mare concurs organizat vreodată la nivelul învățământului vasluian. Toate cele 151 de posturi de directori și 47 de directori adjuncți din județ au fost scoase simultan la concurs de către Ministerul Educației, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Astfel, 148 de cadre didactice care s-au înscris și au îndeplinit și condiții stabilite prin metodologie vor susține, la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, proba scrisă, cu subiecte unice la nivel național. Durata rezolvării subiectelor este de două ore, după care tezele vor fi corectate pe loc de o comisie formată din doi reprezentanți ai autorităților locale din comuna sau orașul unde se află școala sau grădinița a căror posturi s-au scos la concurs, două persoane desemnate de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ în parte și un inspector școlar.

De luni și până pe 17 noiembrie, tot într-un centru de examen din Vaslui, se vor susține interviurile. Evaluatorii sunt aceleași persoane care fac parte și din comisiile care corectează și lucrările scrise”, a declarat inspectorul pe management școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Constantin Turcu.

Dacă pentru 21 de școli nu există niciun candidat pentru vreo unul din posturile de directori scoase la concurs, în unele unități, ce-i drept foarte puține, există și concurență. Cea mai mare competiție este la Liceul cu Program Sportiv Vaslui unde, pe lângă actualul director, mai candidează alți doi profesori, unul din ei înscriindu-se, în condițiile în care metodologia permite, și pentru postul de director adjunct.

Directorii care nu vor lua examenul, chiar dacă vor concura singuri pe post, nu li se va mai putea prelungi delegația, de către Inspectoratul Școlar, pe funcția de conducere pe care o dețin în prezent. De asemenea, conducătorii de unități de învățământ care nu s-au înscris la concurs nu vor mai putea fi menținuți în continuare în funcție după examen, chiar dacă niciun candidat nu a ocupat postul în urma concursului organizat de Ministerul Educației. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: