Home » Social » Cod galben și potocaliu de inundații în spațiul hidrografic Prut-Bârlad

Cod galben și potocaliu de inundații în spațiul hidrografic Prut-Bârlad

În cursul nopții de ieri, în spațiul hidrografic Prut – Bârlad s-au înregistrat precipitații însemnate, cu caracter torențial, cele mai mari valori fiind înregistrate la Pechea, jud. Galați (103,7 l/mp), Pogonești, jud. Vaslui (86 l/mp), Cotnari, jud. Iași (60,8 l/mp) și la Botoșani, jud. Botoșani (52,8 l/mp).

ABA Prut-Bârlad a instituit starea de vigilență maximă și monitorizarea permanentă a evoluției fenomenelor hidrometeorologice.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad solicită autorităților locale să fie pregătite pentru a asigura starea de permanență la sedii și să intervină în special în zona podurilor și a podețelor îndepărtând acolo unde este cazul, materialele lemnoase, vegetație și plutitori, care ar putea obtura secțiunile de scurgere ale râurilor.

Administrația Națională „Apele Române” avertizează populația să evite trecerile cu vehicule prin vaduri (direct prin râu). Utilajele aflate în apropierea albiilor trebuie să fie retrase, iar în cazul acumulărilor piscicole – baraje mici, trebuie să fie verificată funcționalitatea echipamentelor de evacuare a apelor mari.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: