Home » Administratie » Locatarii din Vaslui racordați la Termprod SA refuză furnizarea căldurii din cauza nesubvenționării gigacaloriei

Locatarii din Vaslui racordați la Termprod SA refuză furnizarea căldurii din cauza nesubvenționării gigacaloriei

Locuitorii municipiului Vaslui racordați la sistemul centralizat de termoficare refuză furnizarea căldurii, în ciuda temperaturilor scăzute din apartamente, motivat de faptul că gigacaloria nu este subvenționată de primărie până la 1 noiembrie, prețul fiind de două ori și jumătate mai mare.

Termprod SA Vaslui, societate aflată în subordinea Consiliului Local, nu a început furnizarea căldurii către locuințele racordate în sistem centralizat din cauza lipsei de cereri din partea populației. Motivul invocat de către locatari, unii chiriași ai Primăriei Vaslui, este prețul foarte ridicat al gigacaloriei în această perioadă din cauza nesubvenționării gigacaloriei de către autoritățile locale. Astfel, vasluienii racordați la rețeaua centralizată de termoficare ar trebui să plătească 472 de le/gigacalorie, costul de producție al Termprod SA Vaslui, față de 180 de lei, prețul plătit pe perioada sezonului rece, respectiv 1 noiembrie – 31 martie, atunci când este subvenționat de la bugetul local.

”Legal, Consiliul Local nu poate subvenționa diferența de cost al gigacaloriei până la 1 noiembrie. Acesta este și motivul pentru care populația nu dorește căldură în sistem centralizat pentru că facturile s-ar calcula cu un cost al gigacaloriei de 472 de lei, ceea ce ar însemna facturi foarte mari”, a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Potrivit acestuia, majoritatea celor care mai sunt racordați la sistemul de centralizare de termoficare este beneficiară de ajutoare de căldură pe perioada sezonului rece. De fapt, veniturile scăzute reprezintă și cauza pentru care nu au optat până acum pentru montarea unei centrale termice individuale de apartament.

La ora actuală, Termprod SA Vaslui furnizează agent termic la 663 de locuințe, în șase zone diferite din municipiu, inclusiv în Zona Industrială Rediu, acolo unde există locuințe ANL. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: