Home » Social » Peste 60 de angajați ai Poștei Vaslui au oprit lucrul și au ieșit la grevă în fața instituției

Peste 60 de angajați ai Poștei Vaslui au oprit lucrul și au ieșit la grevă în fața instituției

Peste 60 de angajați ai Oficiului Județean de Poștă Vaslui au oprit activitatea, marți, și au ieșit la grevă în fața instituției, unde au protestat, timp de o oră, nemulțumiți de posibila majorare salarială, de 62 de lei net, anunțată de ministrul Comunicațiilor în urma protestelor potașilor de vineri.

Activitatea oficiilor poștale care se ocupă de schimbul de corespondență în județul Vaslui a fost afectată, marți, după ce 62 de salariați ai Poștei Române au oprit activitatea și au declanșat o grevă spontană. Angajații au ieșit din birouri în fața instituției, cu mesaje scrise pe coli de hârtie, prin care își manifestau dorința de a le fi majorate salariile.

Atât Oficiul Zonal de Poștă Rurală cât și Oficiul de Poștă Urbană au încetat lucrul, salariații fiind nemulțumiți de mesajul ministrului Comunicațiilor, care, în urma protestelor de vineri, a anunțat atunci o posibilă majorare salarială de 100 de lei brut, adică 62 de lei net. Suma este la jumătate față de ceea ce am solicitat noi și, în primul rând, nici măcar nu ne-a chemat la negocieri. Asta înseamnă că ne duc cu vorba în continuare, așa cum fac din luna aprilie. Este o desconsiderare pe față la adresa angajaților Poștei Române”, a declarat președintele Filialei Vaslui a Sindicatului Lucrătorilor din Poșta Română, Geta Turbatu.

Greva spontană a salariaților Poștei de la Vaslui a durat o oră, ceea ce a condus la întârzierea cu zeci de minute a schimburilor de expediții la nivelul celor două oficii care funcționează în sediul din Gara Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: