Home » Politic » Vasile Tonița, patronul de la Vertrantis Bârlad, locul I pe lista de candidați a PMP pentru Senat

Vasile Tonița, patronul de la Vertrantis Bârlad, locul I pe lista de candidați a PMP pentru Senat

Organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară a decis cine sunt cei care vor ocupa primele locuri la listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Dacă pentru Deputați, lucrurile au fost clare încă de acum câtva timp, după intrarea ”cu cântec” a lui Corneliu Bichineț în PMP, prima poziție pentru Senat este o reală surpriză. Aici a fost desemnat Vasile Tonița, alias ”nea Vasile”, patronul restaurantului cu același nume, dar și a firmei de transport Vertrantis Bârlad.

El a fost prezentat de Bichineț ieri, în cadrul unei conferințe de presă la noul sediu al partidului, împreună cu Adriana Toma, recent aleasă președinte al Organizației județene de femei a partidului, dar și de Ionel Spiridon, președinte interimar al organizației de la Bârlad.

Cu această ocazie, Bichineț a vorbit pentru prima dată despre motivele plecării sale din PNL, dar și despre întâmplările care au dus la luarea aceastei decizii.

staf-pmp-bichinet-spiridon-toma-tonita1Am avut o întâlnire cu d-l Blaga, cu d-na Gorghiu, cu cei doi secretari generali ai PNL, pe 15 septembrie. Era a 23 – a oară când mergeam la ușa lor și a fost umilitor și costisitor. În sfârșit au catadixit să mă primească și eu le-am spus << Domnilor, care este statul meu în acest partid de aici încolo, pentru că la locale ne-ați pus în fruntea listei pe un individ care ne-a nenorocit! Pe Florin Ciurariu, care ne-a adus la zece consilieri județeni și PSD-ul a luat 20 de consilieri județeni! Absolut ruinător!>>. Și am sesizat dublicitatea și viclenia doamnei președinte Gorghiu, căreia i-am spus că vreau să fie pe lista de deputați, garantând că-i scot la PNL trei deputați. Dacă nu reușesc, pe mine să nu mă valideze. Mi-a propus să mă pună prefect de Vaslui și am refuzat, pentru că nu vreau să fie legat numele meu de cel al tehnocraților, care au nenorocit România. Pe ăștia nu i-a ales nimeni, au fost impuși. Mi-a zis așa doamna Gorghiu: <<Dacă nu vrei să fii prefect, atunci, pentru că îmi plac prestațiile pe care le ai la televizor, ca să fii alături de noi, te numesc consilier politic personal, al meu, și să reprezinți partidul în Republica Moldova>>. Eu i-am zis așa: <<Doamnă, eu vreau să reprezint partidul în județul Vaslui nu în Republica Moldova. Nu candidez în Basarabia. Vă întreb, dacă eu am vreun rol în alegerile generale din acest an>>. Ea mi-a zis iar că voi fi consilierul ei politic personal, cu salar de două ori cât un parlamentar. Și i-am spus, că în acel moment drumurile noastre se despart“, a arătat Biciheț cum a plecat din PNL. (S.M.)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Las-ne cu minciunile tale …nu mai avem nevoie de politicieni ca tine.

%d blogeri au apreciat: