Home » Administratie » Peste 2.500 de cadre medicale din județ, în grevă japoneză din cauza nemulțumirilor legate de modul de acordare a sporurilor

Peste 2.500 de cadre medicale din județ, în grevă japoneză din cauza nemulțumirilor legate de modul de acordare a sporurilor

Peste 2.500 de cadre medicale din spitalele din județ s-au aflat în grevă japoneză din cauza nemulțumirilor legate, în special, de modul de acordare a sporurilor, urmând ca pe 19 octombrie să fie organizată o grevă de avertisment, cu oprirea activității.

Cadrele medicale din cele patru spitale din județ s-au aflat în grevă japoneză, ieri dimineață, din cauza unor nemulțumiri legate de modul cum sunt acordate sporurile pentru personalul sanitar mediu. Cei peste 2.500 de asistenți medicali au purtat banderole albe, între orele 8.00 și 10.00, încercând să atragă atenția factorilor responsabili că trebuie modificată legislația astfel încât veniturile lor să crească pe viitor.

Așa după cum s-a transmis de către federație, dorim introducerea tuturor categoriilor profesionale în Ordonanța 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, pentru modificarea și completarea unor acte normative și pentru aplicarea unitară a dispozițiilor legale. De asemenea, solicităm aprobarea unui nou regulament pentru sporuri, cel vechi fiind din anul 2010. Nu în ultimul rând, cerem să se calculeze sporurilor la nivelul salariului din august anul acesta”, a declarat președintele Filialei Vaslui a Sindicatului ”Sanitas”, Daniela Clătinici.

Angajații din sănătate au spus că nu se vor opri aici cu protestele. Astfel, pe 19 octombrie, vor organiza o grevă de avertisment, cu întreruperea lucrului timp de două ore, dar cu asigurarea unei treimi din activitate. Ulterior, pe 31 octombrie, se va declanșa greva generală în sănătate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: