Home » Administratie » Premieră la Bârlad! Firma responsabilă pentru tranșeele de pe Epureanu și Gh. Emandi, amendată de Poliția Rutieră. Ce le propun localnicii pesedistelor Gabriela Crețu și Ana Birchall, care vor iarăși în Parlament!

Premieră la Bârlad! Firma responsabilă pentru tranșeele de pe Epureanu și Gh. Emandi, amendată de Poliția Rutieră. Ce le propun localnicii pesedistelor Gabriela Crețu și Ana Birchall, care vor iarăși în Parlament!

de Simona MIHĂILĂ

Bătaia de joc pe care bârlădenii o simt pe pielea lor din cauza gropilor și a șanțurilor săpate pe mai multe străzi ale orașului de către firmele de construcții plătite gras din banii noștri a intrat în vizorul Biroului Poliției Rutiere Bârlad.

gropi-epureanu8Zilele trecute, firma Comconstruct SRL Vaslui, firma angajată de Consiliul Județean Vaslui pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare de pe Bulevardul Epureanu și strada Gheorghe Emandi, din cartierul Cotu Negru, a fost amendată cu peste 2.600 de lei.

”Colegii noștri de la Biroul Poliției Rutiere Bârlad s-au sesizat că drumurile erau impracticabile și au aplicat firmei care se ocupă de lucrările respective o sancțiune contravențională reprezentând o 21 de puncte amendă în valoare de 125 de lei/punct. Altfel spus, 2.625 de lei pentru nerespectarea prevederilor codului rutier cu privire la lucrările efectuate în zona drumului public”, a declarat, pentru Est News, Loredana David, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Amenda primită de Comconstruct SRL Vaslui este minimum prevăzut de Codul Rutier în categoria în care se încadrează contravențiile de care se face vinovată, maximum fiind de 100 de puncte penalizare.

În afară de amenda primită, care nu echivalează nici pe departe pierderile și neplăcerile provocate 24 de ore din 24 bârlădenilor care circulă pegropi-epureanu2 aceste străzi, fie cu mașina fie pe jos, firma are obligația de a aduce străzile în starea în care erau înainte de a începe lucrările.

Alaltăieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dumitru Boroș a spus că i-a cerut lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, să se implice în rezolvarea acestei probleme, având în vedere că lucrările de pe Epureanu și Gh. Emandi se află în responsabilitatea instituției pe care o conduce acesta: ”Am fost de două ori la domnul Buzatu pentru a discuta această problemă. Există și o corespondență între noi și CJ în acest sens. De fiecare dată, domnul Buzatu ne-a asigurat că până la sfârșitul lui 2016, lucrările vor fi gata. Îi solicit public domnului Buzatu să intervină și să-i ceară firmei Comconstruct să repare străzile pe care le-a stricat. Consiliul Județean finanțează aceste lucrări, așa că îi cerem să aducă străzile la starea lor inițială”.

”Le așteptăm la un ceai, în șanț, pe Crețu și pe Birchall”

gh-iamandi2Lucrările pe cele două străzi au început în plină campanie electorală pentru alegerile locale de anul acesta, iar după alegeri, au fost lăsate baltă. Circulația rutieră pe Epureanu este un adevărat calvar din cauza craterelor din carosabil, iar pe strada Gh. Emandi nu se poate intra deloc. Gropi, șanțuri, bolovani de la un capăt la altul. Ca după un bombardament. Dacă un locuitor al străzii ar avea nevoie de ambulanță, acesteia i-ar fi imposibil să-și facă datoria.

Localnicii sunt atât de supărați pe administrația locală și pe cea județeană încât nu vor să mai audă de niciun politician. Cu toate acestea, le așteaptă cu nerăbdare la poarta lor pe senatoarea Gabriela Crețu, soția lui Dumitru Buzatu, președintele organizației județene a PSD, care candidează prima pe listă la Senat, dar și pe deputata Ana Birchall care dorește un nou mandat de deputat, fiind pe locul întâi pe lista de candidați.

”Toată vara am așteptat să ni se repare drumul. Nu mai vrem nimic de la politicieni, că nu-i mai crede nimeni, indiferent cum și ce ar spune. Dar aș avea o dorință, că tot vine campania electorală pentru alegerile parlamentare: să vină la poarta mea, doamnele alea – cum le zice? – Gabriela Crețu și Ana Birchall, ca să ne ceară să le votăm. Le-aș invita să bem un ceai împreună! Aici, în șanț, în fața porții, că nu ne calcă mașina! Mașinile nu mai pot circula pe aici. Dar nu vin ele aici, că nu au curaj”, a spus Dumitru Ț., un localnic de pe strada Gheorghe Emandi.

Publicam mai jos fotografiile postate pe facebook de către locuitorii revoltati care locuiesc pe strada Gheorghe Emandi

About Simona Vasile