Home » Justitie » S-au ales cu dosar penal după ce au condus fără permis

S-au ales cu dosar penal după ce au condus fără permis

Doi vasluieni s-au ales cu dosar penal după ce s-au încumetat să conducă deși nu aveau permis de conducere. Unul dintre ei a fost de-a dreptul inconștient și a îndrăznit să urce la volan deși era și băut.

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Vaslui, au observat un autoturism care se deplasa din direcția centru către Spitalul Județean de Urgență Vaslui. La observarea echipajului de poliție, conducătorul auto a virat brusc pe strada Spitalului. Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, conducătorul auto fiind oprit și identificat ca fiind Mihai F. , de 49 de ani, domiciliat în municipiul Vaslui. La solicitarea documentelor, acesta a precizat că autoturismul aparține unei rude și a luat mașina fără consimțământul acesteia.

alcooltest1În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și furt în scop de folosință.

De asemenea, polițiștii Postului de Poliție Grivița l-au oprit în trafic pe Cristi P., de 19 ani, din comuna Grivița, care se deplasa cu un autoturism pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că nici acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mașina condusă avea perioada de valabilitate a autorizației provizorii de circulație expirată din luna mai 2014. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

IPJ Vaslui recomandă prudență maximă pe șosele, pe timp ploios

Precipitațiile abundente din ultimele zile pot influența negativ desfășurarea traficului rutier. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor.

Polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în trafic (depășiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

Acordați o atenție mărită la pietoni în zilele cu ploi. Aceștia sunt mai puțin prudenți, se ascund sub umbrele, privesc mai puțin în jur și nu se asigură la traversare. Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Acționați din timp ștergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule. Câteva momente de circulație fără vizibilitate pot fi fatale! (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: