Home » Social » Zeci de gospodării inundate și toate fântânile colmatate în satul Doagele, comuna Dragomirești! Autoritățile caută soluții pentru a le oferi oamenilor rezerve de apă!

Zeci de gospodării inundate și toate fântânile colmatate în satul Doagele, comuna Dragomirești! Autoritățile caută soluții pentru a le oferi oamenilor rezerve de apă!

Aproximativ 50 de persoane din Doagele au părăsit locuințele în cursul nopții și a dimineții de joi, din cauza inundațiilor, însă oamenii au revenit în caselor lor după ce s-a constatat că apa nu le-a afectat imobilele. În total, 14 gospodării au fost inundate în urma revărsării râului care traversează satul. Mai grav este că toate fântânile din sat au fost colmatate, iar oamenii nu mai au de unde să se alimenteze cu apă.

strada_inundataUn număr de 14 gospodării au fost inundate în localitatea Doagele, comuna Dragomirești, după ce râul care traversează satul a revărsat din cauza polilor torențiale din cursul nopții de miercuri spre joi. În urma evaluărilor făcute de echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, s-a constatat că nici una din casele evacuate de către oameni nu are apă înăuntru astfel încât cele aproximativ 50 de persoane care au părăsit locuințele și s-au dus provizoriu la rude s-au putut reîntoarce în imobile.

”Oamenii au fost foarte speriați și au anunțat prin telefoane, la numărul de urgență 112, că au părăsit locuințele pentru că le era teamă ca apa revărsată din râul Lipova să nu-i suprindă în locuințe. Din fericire, s-a constatat că nu există persoane sinistrate în localitatea Doagele”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

După retragerea parțială a apei revărsat din râul Lipova, echipele de intervenție ale ISU au început evacuarea apei cu motopompele din cele 14 gospodării inundate. Circulația pe drumul județean care duce spre localitatea Doagele se desfășoară cu dificultate din cauza torenților care au creat șanțuri pe șoseaua pietruită.

Tot în urma evaluărilor, s-a constatat că în localitatea Rădeni, din aceeași comună, au fost acoperite de ape patru curți, pompierii intervenind pentru evacuarea acesteia.

În plus, fântânile s-au colmatat în urma precipitațiilor abundente.

”Am discutat cu primarul comunei Dragomirești, în vederea găsirii unor soluții pentru ca oamenii să primească apă, deoarece în zonă fântânile sunt colmatate”, a declarat subprefectul Mircea Gologan. (Ionuț PREDA)

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: