Home » Sport » Atletic Bârlad a ținut în șah campioana Pajura Huși și are planuri mari

Atletic Bârlad a ținut în șah campioana Pajura Huși și are planuri mari

Atletic Bârlad continuă să arate ca o echipă bună deși este la prima participare în Liga a IV-a. Puțin i-a lipsit să obțină un rezultat pozitiv în fața campioanei en – titre Pajura Huși. La capătul unui meci extrem de disputat hușenii s-au impus cu 1 – 0, după ce au fost mai concentrați în ultimele minute. Echipa ocupa locul șapte, cu sapte puncte, la cinci distanta de podium. Până acum a reușit două victorii, o remiză și trei înfrângeri.

atletic-barladȘtiam că întâlnim campioana județului din ediția trecută, o echipă cu state vechi în Liga a IV-a. Bine legată și cu jucători care au de partea lor experiența. Ne-am luat măsuri pentru această partidă, am încercat să le contracarăm jocul și în mare parte am reușit. Am dominat la centrul terenului, ne-am creat și ocazii de gol. Din păcate o greșeală colectivă în ultimele minute a făcut să pierdem jocul. Ne-am propus pentru început să creștem ca joc de la meci la meci, nu avem un obiectiv măreț. Căutam să închegăm relațiile de joc între toți componenții echipei. Suntem îngrijorați de faptul că orice accidentare sau lipsă se resimte în jocul echipei. Cu Huși-ul ne-au ieșit accidentați doi jucători, pe lângă mai vechile afecțiuni ale jucătorilor cu experiență. Lotul este destul de subțire numeric deocamdată, dar vrem să ne întărim din iarnă. Este o provocare pentru noi veteranii care ne resimțim dar ideea nu este să ținem noi echipa în spate. Vrem să aducem tineret care iubește fotbalul, noi doar am facilitat crearea acestei echipe. Ne dorim să îmbinăm experiență unor foști jucători de Liga I, a II-a și a III-a cu jucători tineri care să crească pe lângă aceștia. Nu suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute până acum, dar am avut și o programare foarte grea. Am întâlnit până acum cele mai bune echipe din județ”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, vicepreședintele Atletic Club Bârlad.

Urmează încă un duel dificil

Bârlădenii joacă duminică, de la ora 11:00, în deplasare la ocupanta locului patru. Juventus Fălciu, cu 12 puncte, este la egalitate cu FC Gârceni și la doar un punct în spatele Pajurei Huși. Va fi un meci extrem de dificil, cu o echipă foarte pragmatică care este neînvinsă până acum pe teren propriu. „Juventus Fălciu este o echipă redutabilă, drept dovadă rezultatele foarte bune obținute până acum. Sperăm să ne descurcăm, ne vor lipsi jucători. În primul rând eu și Patrichi avem deplasare la Piatra Neamț în Interligă cu juniorii. Iar Șerban este accidentat. Din ce știu dau goluri multe și au avut mereu un cuvânt de spus în dispută pentru play – off. E clar ca vor dori victoria cu noi, dar vom încerca să dăm o replică pe măsura”, a mai declarat Cozma.

Atletic Bârlad va ataca barajul sezonul viitor

Clubul Atletic Bârlad, care s-a înscris în premieră anul acesta în Liga a IV-a are planuri mari. Sezonul acesta este unul de antrenament pentru bârlădeni, care s-au hotărât să participe în cel de-al patrulea eșalon fotbalistic pe ultima sută de metri. Oficialii au planuri de a întări echipa încă din iarnă și doresc să acceadă în play-off în stagiunea viitoare. „Anul acesta luăm pulsul iar la anul dorim să facem o echipă competitivă din toate punctele de vedere. Dorim să demonstrăm că suntem un club serios care vrea să sprijine fotbalul bârlădean. În primul rând ne dorim să avem continuitate, un mediu propice pentru apariția unor rezultate bune”, a concluzionat vicepreședintele.

Bârlădenii au în lot câțiva jucători cu o experiență vastă, cu sute de partide jucate în eșaloanele superioare. Victor Cozma și-a început cariera de fotbalist la FEPA 74 Barlad, după care a continuat la Rulmentul Bârlad. A reușit promovarea în Liga a II-a cu Diplomatic Focșani și FC Vaslui. A jucat în Liga a III-a pana la dispariția FC Bârlad. Ionuț Chiriac a jucat chiar în Liga I cu Ceahlăul Piatra Neamț, iar Nicu Patrichi a evoluat în Liga a III-a la Rulmentul Bârlad. Raul Antohi a cochetat și el cu Liga a III-a. Media echipei este însă în jurul vârstei de 26 de ani, pentru ca au în lot și trei copii de 15 ani promovați de la club. De asemenea evoluează pentru bârlădeni Daniel Ștefăniță, un jucător care a crescut ca junior la Ceahlăul Piatra Neamț.

Lotul echipei:

Portari: Eusebiu Sincu , Constantin Suciu

Fundași: Doru Măcineanu, Șerban Gabriel, Alexandru Botezatu, Raul Antohi,  Răzvan Ranceanu,  Ionuț Pahonea , Viorel Șerban

Mijlocași: Ionuț Atigancii, Ionuț Chiriac, Cristi Căpraru, Daniel Ștefăniță, Irinel Grăjdeanu, Gabriel Birca , Marius Cordas, Nicu Patrichi

Atacanți: Ionuț Gohoreanu, Răzvan Codrianu , Adrian Tăbăcaru, Victor Cozma, Valentin Menghia (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: