Home » Justitie » Hoț bârlădean, prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă

Hoț bârlădean, prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă

Mitică B., de 20 de ani, din municipiul Bârlad a fost reținut de polițiștii bârlădeni, după ce a săvârșit opt infracțiuni de furt pe raza localității de domiciliu. Acesta a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că în perioada iulie – octombrie tânărul a sustras mai multe bunuri (biciclete, unelte agricole, electrice și de pescuit, băuturi alcoolice și 972 de lei). Bunurile au fost sustrase din garaje, dintr-un pod al unei locuințe și de la trei magazine din municipiul Bârlad. Prin faptele sale tânărul a creat părților vătămate un prejudiciu de 15.000 lei. Aproximativ jumătate a fost recuperat și restituit părților vătămate. A fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, iar ieri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.

Pentru a preveni astfel de infracțiuni polițiștii recomandă administratorilor societăților comerciale să adopte măsuri de supraveghere a unității. Persoanele care hoinăresc prin magazin în mod „dezinteresat” și urmăresc doar vigilența celor care supraveghează trebuie să dea de gândit. Atenție sporită trebuie acordată persoanelor care pot ascunde sub vestimentație buzunare special confecționate pentru a ascunde diverse produse. Se recomandă asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a ușilor de acces în magazin. Pe timpul nopții, societățile trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure și grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. Cu cât sistemul de siguranță va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat. Dacă firma deține spații de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecție perimetrală. Montați un sistem de supraveghere și înregistrare video pe care să-l conectați la sistemul de alarmare a unui dispecerat de monitorizare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: