Home » Invatamant » La mulți ani, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad! Ce surprize au pregătit organizatorii la împlinirea celor 170 de ani de existență a acestei unități de învățământ!

La mulți ani, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad! Ce surprize au pregătit organizatorii la împlinirea celor 170 de ani de existență a acestei unități de învățământ!

de Răzvan CĂLIN

La sfârșitul săptămânii în curs, elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad vor sărbători împlinirea a 170 de ani de la înființarea acestei prestigioase instituții de învățământ din județ. Manifestările dedicate acestui eveniment vor începe de joi, 20 octombrie, când se va derula tradiționalul concurs de cultură generală ”Și eu sunt codrenist!”, dedicat exclusiv elevilor de clasa a IX-a din acest liceu.

chiru_tita”Concursul va începe la ora 16 și pe lângă proba de cultură generală, fiecare echipă va mai trebui să susțină și o probă artistică. Apoi, vineri, 21 octombrie, de la ora 10, în aula colegiului se va derula o întâlnire între generații la care vor fi prezenți atât actualii, cât și dintre foștii elevi și cadrele didactice ale colegiului. După discursurile și alocuțiunile invitaților va urma și un moment artistic susținut de elevii licuelui nostru”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului ”Codreanu”.

Au fost invitați, de asemeni, oficialități locale și județene, cum ar fi primarul Bârladului, Dumitru Boroș și șefa învățământului vasluian, Gabriela Plăcintă.

„Clasului fundatiei Codrianului” și-a deschis cursurile pentru prima dată pe 20 octombrie 1846, ca urmare a dorinței comisului Gheorghe Roșca Codreanu, care, prin testament, și-a donat întreaga avere pentru ca la Bârlad să fie înființată o instituție de învățământ care să aducă lumina cărții și a învățăturii pentru toți copiii urbei și nu numai. Acesta avea să devină de-a lungul timpului una dintre cele mai celebre și prestigioase instituții de învățământ din județ și chiar din țară.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: