Home » Administratie » Poliția, Protecția Copilului și Ambulanța alarmate de un bețiv! El a spus că i-au fost răpiți copii

Poliția, Protecția Copilului și Ambulanța alarmate de un bețiv! El a spus că i-au fost răpiți copii

de Răzvan CĂLIN, Ionuț PREDA

Un individ din comuna Banca a pus pe jar autoritățile după ce a anunțat prin 112 că cei doi copii ai săi sunt abuzați de proprietarul casei în care locuiau cu chirie. Ulterior, s-a dovedit că individul fusese dat afară de gazdă pentru că era beat pulbere și provocase un scandal de pomină.

O întâmplare petrecută sâmbătă noaptea a pus pe jar autoritățile locale, care, cel puțin la prima vedere, au crezut că au de a face cu un caz deosebit de grav ale cărui victime erau doi copii aflați la o vârstă fragedă. Alarma a fost dată în jurul orei 22, când pe numărul unic al serviciilor de urgență – 112 – s-a primit un apel disperat din partea unui bărbat din satul Mitoc, comuna Banca. Este vorba despre Mihai H., în vârstă de 40 de ani, care de ceva timp locuia împreună cu cei doi copii ai săi (unul de numai un an, iar celălalt numără șase primăveri) cu chirie, în casa unui localnic din Mitoc.

Încă, individul a alarmat autoritățile în momentul în care a reclamat prin 112 că cei doi copii ai săi sunt sechestrați, bătuți și abuzați de către proprietarul casei în care locuiau cu chirie.

”Noi am primit apelul în jurul orei 22, când acest bărbat a sunat la 112 și a spus că fiii săi sunt agresați și bătuți de gazdă. Imediat, la fața locului a fost trimis un echipaj de al nostru, mai ales că la mijloc era vorba de niște copii. Ne așteptam la cine știe ce caz grav de violență, de abuzuri comise asupra minorilor, așa că toată lumea era îngrijorată”, ne-a declarat medicul Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Așa cum impun procedurile în astfel de cazuri, au fost alertați și cei de la poliție și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Numai că, în momentul în care au ajuns la fața locului, ambulanțierii aveau să constate că realitatea era cu totul alta. Individul, cunoscut drept un împătimit consumator de băuturi alcoolice, fusese alungat din casă de proprietarul locuinței tocmai pentru că provocase un scandal monstru.

”Din câte am înțeles, gazda susține că individul era în stare de ebrietate, vorbea foarte urât și devenise violent. Gazda i-ar fi atras atenția de mai multe ori să se liniștească, dar acest a continuat să facă scandal. Enervat, mai ales că vorbea foarte urât de față cu cei doi copii și devenea tot mai violent, proprietarul casei l-a dat afară”, ne-a mai spus dr. Ungureanu.

În loc să se potolească, individul a devenit și mai recalcitrant și a sunat la 112, mințindu-i pe operatorii din dispecerat cum că cei doi copii ai săi sunt sechestrați și bătuți de gazdă, ba chiar că acesta intenționează să-i răpească copiii. Bineînțeles că, ulterior, s-a constatat că realitatea era cu totul alta. Cum individul era ”afumat” bine, a fost luat și adus cu ambulanța la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. De asemeni, cei doi copii ai săi au fost aduși și ei la Bârlad, fiind lăsați în grija medicilor de la Secția Pediatrie. Din fericire, ambii minori nu prezentă urme de violență și nici nu au probleme grave de sănătate, însă medicii îi vor supune unui set amănunțit de investigații clinice. Cât privește cei doi minori, aceștia urmează a fi preluați de Protecția Copilului, mai ales că se știe că tatăl lor îi neglija în permanență și singura lui preocupare cotidiană era consumul de băuturi alcoolice.

”Deocamdată, cazul nu este în atenția noastră pe motiv că spitalul nu ne-a anunțat. Conform procedurilor, după ce copiii vor fi evaluați medical, vom interveni și, cel mai probabil, vor fi internați în centrul maternal din Bârlad, alături de mamă și celălalt copil pe care urmează să-i identificăm”, a declarat, duminică, Roxana Chariton, directorul adjunct al DGASPC Vaslui.

Individul figurează în acte cu domiciliul în comuna Pogana, însă stătea cu chirie la o familie din Mitoc (Banca). Anterior, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, a părăsit locuința și mama copiilor, cu un bebeluș de câteva luni, fără a se ști, deocamdată, unde este femeia. Poliția a deschis propria anchetă pentru a stabili dacă s-a comis vreo infracțiune în acest caz.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: