Home » Social » Rock de cea mai bună calitate pe scena teatrului bârlădean

Rock de cea mai bună calitate pe scena teatrului bârlădean

distance-callAtmosferă incendiară! De asta a avut parte publicul bârlădean prezent vineri seară, de la ora 19.00, la Teatrul „Victor Ion Popa”, unde timp de două ore și jumătate a savurat un concert rock susținut de trupele GOT-X din Bârlad și Distance Call din Germania. Din cauza suprapunerii cu unele baluri organizate de licee, publicul prezent în sală nu a fost foarte numeros, dar membrii celor două trupe au fost impresionați de calitatea publicului și de modul în care s-a bucurat de rock.

Întâlnirea pe scenă a celor două formații nu a fost întâmplătoare. Ambele au același producător și impresar – Gabriel Lavraniuc, bârlădean la origine, care trăiește în Germania de peste 30 de ani.

Trupa Distance Call a fost o surpriză extraordinară, pe care publicul bârlădean a primit-o excepțional. Este o trupă de hard rock melodic, aflată „pe val” în Germania, compusă din profesioniști, oameni cu studii muzicale, absolvenți ai facultăților de muzică sau ai Conservatorului de jazz – Arno Kadtler (bas), Jorn Kadtler (tobe), Sebastian Busacker (chitară) și Korry Schadwell (voce). Vineri, a fost prima dată când trupa germană s-a prezentat într-un concert public la Bârlad, anul trecut fiind invitată să cânte la o petrecere privată la Bârlad.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CDe46kxRGCU&w=560&h=315]

În România, Distance Call și GOT-X au fost într-un mini-turneu la Constanța și Buzău, iar anul acesta, au cântat pentru publicul din Suceava și pentru cel din Bârlad.

Reîntâlnirea publicului cu formația bârlădeană GOT-X a fost o plăcere mai ales pentru că astfel de concerte nu se organizează prea des în Bârlad. Trupa GOT-X a suferit de-a lungul timpului mai multe transformări, în momentul de față fiind compusă din Giulia Abaza – solistă, Gino Abaza – tobe, Andu Turcu – chitară și Joshua Jappsen – bas.

Acesta din urmă a fost cooptat în urmă cu o săptămână, locuiește în Germania și face naveta în România pentru a repeta cu colegii de trupă. GOT-X este o formație în plină ascensiune, care, din păcate, este cunoscută mai mult în străinătate și în alte localități din țară decât la Bârlad. În 2013, au scos primul lor album – „Bloody Flowers”, iar la anul promit că-și vor lansa cel de-al doilea album.

Plecat la 18 ani departe de casă, Gabriel Lavraniuc și-a văzut visul împlinit în Germania

Omul care impresariază cele două formații ce au fost prezente week-endul trecut la Bârlad a părăsit orașul natal și țara în urmă cu mulți ani. Mama, plecată în Germania, a cerut reîntregirea familiei, așa că Gabriel și sora sa au mers după ea și s-au stabilit definitiv acolo.

gabriel-lavraniuc-impresar„Am fost nevoiți să plecăm după mama și să încercăm să ne trăim viața acolo cât mai bine. După o perioadă în care am lucrat în managementul restaurantelor, m-am reorientat către lumea muzicală, care m-a atras dintotdeauna. A fost greu, dar prin muncă și ambiție am reușit să-mi îndeplinesc visul. Sora mea este acum jurnalist muzical iar eu am propria mea agenție de impresariat și o casă de producție. Impresariez șapte trupe, două din România (trupa de pop-rock GOT-X din Bârlad și trupa timișoreană de black metal Negură Bunget), una din Turcia și patru din Germania. Am satisfacții nebănuite, tot ceea ce-mi doresc fiind să promovez rockul de calitate. Am venit la Bârlad nu pentru a face bani, ci tocmai pentru a promova aceste două formații și rock-ul, în general”, a declarat pentru Est News Gabriel Lavraniuc.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0I_IEx9dd70&w=560&h=315]

Relația dintre trupa bârlădeană și impresarul german durează de peste nouă ani de zile, iar ceea ce l-a făcut pe Lavraniuc să accepte colaborarea a fost talentul și determinarea membrilor giulia-abazatrupei. Gino Abaza, bateristul de la GOT-X, l-a impresionat foarte mult pe Gabriel Lavraniuc pentru că la vremea aceea avea doar șase ani, iar pentru acea vârstă era foarte talentat și i se întrezărea o perspectivă solidă.

„Nu impresariez decât trupe care aduc ceva original în muzică. Nu sunt adeptul scoaterii pe bandă rulantă a albumelor. Publicul trebuie să savureze un album măcar un an, doi, după care să le oferi un alt album. Distance Call, de exemplu, are doar două albume – primul intitulat chiar «Distance Call», iar al doilea «Said and Done»”, a mai spus Gabriel Lavraniuc.

Impresarul german de origine bârlădeană a promis că-și va îmbunătăți baza logistică și va organiza, la anul, concerte în România, în mai multe zone ale țării. Nu va ocoli nici Bârladul pentru că speră ca publicul de aici să fie prezent din nou la concerte, pentru că rock-ul este foarte îndrăgit de tinerii bârlădeni. Aceștia vor putea asculta și piese incluse pe al doilea album, pe care îl va scoate peste câteva luni formația GOT-X. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

3 comments

  1. nu mai promovati toate non valorile. nu au avut public pentru ca sunt varza, nu pentru ca a fost o coincidenta nefericita. got-x au fost mereu si vor ramane o trupa de duzina, fara identitate

  2. Macovei Cristian

    O bătaie de joc la adresa spectatorilor. Am plătit biletul pentru concert, eu si mulți alții și a fost intrare liberă.
    Neprofesionist, jignitor. Niciodată nu o să vă mai văd la un spectacol, nu meritați.

  3. Cristos al Moldovei.

    >”Rock de cea mai buna calitate”
    >Got-x
    Faină gluma.

%d blogeri au apreciat: