Home » Administratie » Bârlădenii s-au debarasat de 4,7 tone de deșeuri electrice într-o singură zi

Bârlădenii s-au debarasat de 4,7 tone de deșeuri electrice într-o singură zi

Aproape cinci tone de deșeuri electrice au fost strânse sâmbătă la Bârlad, în cadrul celei de-a doua campanii de colectare a deșeurilor de acest gen din acest an.

Campania desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute de către ROREC în parteneriat cu Primăria, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, a fost un succes, reușindu-se strângerea a 4,7 tone față de 3,8 tone de deșeuri electrice și electronice strânse în aprilie, anul acesta.

Cea de-a doua campanie desfășurată în acest an împreună cu ROREC a fost o reușită, pentru că populația și instituțiile au înțeles importanța reciclării și au răspuns prompt, debarasându-se de 4,7 tone de deșeuri electronice. Peste 1,5 tone am strâns de la instituții (școli și spital), iar restul de la populație. Au fost patru puncte fixe de colectare – la Piața Mică, zona Confecții, Piața Centrală și Gura Leului, unde populația a adus obiecte electrocasnice mici. Deșeurile electrice și electronice mari au fost ridicate de la domiciliile cetățenilor careu au anunțat la numărul de telefon 0800444800 că vor să scape de deșeurile electrice și electronice”, ne-a declarat inginer Olga Ungureanu, șefa Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Bârlad.

Deșeurile au fost ridicate de la populație cu mașina CUP, același mijloc de transport folosindu-se periodic, și între campaniile din primăvară și toamnă, atunci când sunt cel puțin zece apeluri de la cetățenii dornici să scape de vechiturile electrice și electronice – mașini de spălat, frigidere, televizoare, calculatoare etc. ROREC nu a mai oferit ca în alți ani cadouri consistente ci, de astă dată, a stimulat bârlădenii care s-au debarasat de deșeuri electrice și electronice oferindu-le șepci, pixuri și tichete valorice de 10, 20, și 30 de lei, în funcție de greutatea obiectelor electrocasnice ridicate de la domiciliile cetățenilor.

Tendința este de renunțare la astfel de recompense, participarea la campaniile de strângere a deșeurilor electrice trebuind să fie o activitate obișnuită, un gest responsabil față de mediul înconjurător.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice au un potențial toxic de zece ori mai mare decât deșeurile menajere, de aceea colectarea acestuia împreună cu gunoiul menajer este ilegală. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: