Home » Invatamant » Candidații la funcțiile de directori de unități de învățământ, luați la întrebări de comisiile de examinare

Candidații la funcțiile de directori de unități de învățământ, luați la întrebări de comisiile de examinare

Cei 122 de candidați rămași în cursa pentru un post de director sau director adjunct al unităților de învățământ din județ au început, de ieri, susținerea interviurilor, având de răspuns la întrebările puse de comisiile de examinare formate din reprezentanți ai primăriilor, consiliilor de administrație ale școlilor sau grădinițelor și Inspectoratului Școlar Vaslui.

Cadrele didactice din județ care au trecut de proba scrisă a examenului pentru postul de director, general sau adjunct, al unităților de învățământ în județ au intrat, de ieri, în febra interviurilor. Pe lângă prezentarea propriului CV, care va fi evaluat în baza platformei existentă pe site-ul Inspectoratului Școlar, cei 122 de candidați vor avea de răspunsul tirului de întrebări al comisiei de examinare. Primii intrați la proba orală au fost profesorii care aspiră la șefia Palatului Copiilor Vaslui și Clubului Elevilor Bârlad.

Pe parcursul a două săptămâni, vor fi câte 12-15 candidați evaluați de către fiecare comisie unică de la nivelul unităților administrative din județ. Examinarea se va face în trei locații diferite, respectiv la Inspectoratul Școlar, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Liceul ”Mihail Kogălniceanu Vaslui”, a declarat inspectorul de management școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Constantin Turcu.

Cei 122 de candidați rămași în cursă după proba scrisă vor candida pentru 126 de posturi de directori și directori adjuncți. Doi dintre ei vor fi evaluați de două ori, de comisii diferite, având în vedere că aceștia candidează pentru șefia a două unități de învățământ din comune diferite. Comisiile de evaluare sunt formate din reprezentanți ai autorităților locale din comuna sau orașul unde se află școala sau grădinița a căror posturi s-au scos la concurs, două persoane desemnate de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ în parte și un inspector școlar. Rezultatele finale oficiale ale concursului se vor afla începutul lunii noiembrie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: