Home » Politic » Parlamentarii noștri nu susțin ideea lui Tăriceanu, de a nu se mai vota nicio cerere DNA până la finalul actualei legislaturi

Parlamentarii noștri nu susțin ideea lui Tăriceanu, de a nu se mai vota nicio cerere DNA până la finalul actualei legislaturi

Parlamentarii de la noi din județ nu răspund apelului președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a nu mai vota nicio cerere DNA până la finalul actualei legislaturi, unii considerând că, prin această măsură, s-ar periclita actul de justiție.

Ideea președintelui Senatului, Călin Popeascu Tăriceanu, de a nu se mai vota nicio cerere DNA, de ridicare a imunității pentru parlamentari, până la finalul actualei legislaturi nu este împărtășită de colegii săi din județul Vaslui. Deputatul PNL Florin Ciurariu consideră că justiția nu trebuie înfăptuită în mod diferit în perioada campaniilor electorale și că, personal, va vota orice cerere a procurorilor anticorupție care ajunge în Parlament.

”În nici într-un caz nu pot fi de acord cu o asemenea propunere. Adică ce facem, pe perioada campaniilor electorale protejăm hoții? De ce trebuie să fie perioade diferite? Justiția trebuie să-și facă treaba tot timpul și, de aceea, voi vota, ca și până acum, orice cerere de ridicare a imunității venită de la DNA”, a declarat deputatul Florin Ciurariu.

La rândul său, senatorul PSD Doina Silistru susține că trebuie votate în Parlament doar acele cereri ale DNA care sunt susținute cu ”probe zdrobitoare”. ”Sincer, eu îmi doresc ca, până la finalul actualului mandat, să nu mai existe astfel de cereri. Însă, când vine vorba de ridicarea imunității pentru parlamentari, sunt cazuri și cazuri. Nu sunt împotriva justiției, dar trebuie făcută cu responsabilitate. De ceea, cererile DNA unde există probe zdrobitoare, trebuie votate fără ezitare”, a afirmat senatorul Doina Silistru.

Deputatul PSD Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, a spus că nu poate fi de acord cu părerea președintelui Senatului. ”Nu pot fi de acord cu părerea lui. Dacă este una de a mea, atunci da. În această perioadă, este greu să se facă cvorum pentru votul final al unor legi, darămite să se întrunească numărul suficient de voturi pentru cererile DNA. Mulți deputați și senatori nu mai sunt pe liste, nu mai candidează și, în consecință, nu mai vin în Parlament. Domnul Tăriceanu a aruncat cu piatra în baltă și acum se chinuiesc alții să o scoată”, crede deputatul Adrian Solomon.

Senatorul PNL Nelu Tătaru nu este de acord cu propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, considerând că, prin respingerea cererilor DNA, s-ar încălca Regulamentul de Funcționare al Senatului. ”Nu sunt de acord cu această cerere. Justiția trebuie să-și facă treaba, iar noi, ca parlamentari, nu trebuie să o îngrădim. Dacă am răspunde apelului domnului Tăriceanu, ar însemna să încălcăm propriul Regulament de Funcționare al Senatului, în care se stipulează foarte clar termenele la care trebuie să dăm curs cererilor DNA. Grupul PNL are și o propunere în această direcție, în sensul ca răspunsul la astfel de solicitări pentru senatori să fie dat în maxim 48 de ore. Ne cramponăm de o imunitate, iar atunci când intrăm noi, ne considerăm asupriți de Justiție. Este un pic electoral apelul președintelui Senat, trăgându-se în DNA”, a precizat senatorul Nelu Tătaru.

Senatorul PSD Gabriela Crețu consideră că, pe perioada campaniei electorale, ”este obligatorie” păstrarea discreției cercetărilor penale.

”Parlamentarii nu au imunitate la cercetare. Pot fi cercetați, trimiși în judecată și declarați nevionovați sau vinovați, după caz, de către instanțe. Cei condamnați pot fi trimiși la închisoare, fără niciun acord. Dar sunt de acord că DNA a încetat să joace rolul care i-a fost dat de lege și se amestecă inacceptabil de mult în decizia politică. O discreție a cercetărilor pe parcursul campaniei electorale este obligatorie. Pot continua fără spectacol. DNA nu reprezintă justiția, aceasta fiind făcută de instanțele judecătorești. Cetățenii trebuie să decidă pe cine vor sau nu să voteze”, susține senatorul Gabriela Crețu.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: