Home » Social » Comedia ”Afacerea EST”, în care joacă și trei actori bârlădeni, a ajuns la Bârlad. Bârlădenii mai au încă timp să-și cumpere bilete!

Comedia ”Afacerea EST”, în care joacă și trei actori bârlădeni, a ajuns la Bârlad. Bârlădenii mai au încă timp să-și cumpere bilete!

de Simona MIHĂILĂ

Bârlădenii sunt așteptați la film în această seară, și nu orice film, ci o comedie spumoasă în care joacă și trei actori ai Teatrului ”Victor Ion Popa”: George Sobolevschi, Lucian Arhire și Alexandru Savu. Proiecția va începe la ora 20, la Cinematograful ”Victoria”, acolo unde publicul va fi așteptat chiar de regizorul filmului, Igor Cobileanski, dar și de o parte dintre actori, între care, bineînțeles, și cei trei de la Bârlad.

sobolevschi-george”Afacerea Est” va intra în cinematografele din toată țara din 28 octombrie. Însa până atunci, filmul va fi prezentat publicului din regiunea Moldovei in avanpremiera, printr-o serie de proiectii speciale in prezenta actorilor din rolurile principale. Prima gală a avut loc alaltăseară, la Iași, și s-a bucurat de un mare succes. Presa ieșeană a vorbit în termeni elogioși despre spumoasa comedie a regizorului moldovean și a relatat că publicul a fost cucerit.

”Deși nu avem roluri de întindere, cooptarea noastră în această producție este o realizare pentru noi, în primul rând pentru faptul că niciunul nu avea experiență în film. Îmbucurător mai este și că regizorul a organizat castingurile doar aici, în zona Moldovei, dând astfel posibilitatea ca și actorii din județele din partea de nord-est a țării să intre într-o distribuție de film. De regulă, asemenea oportuniăți le au doar cei de la București. Îi așteptăm pe bârlădeni diseară și îi asigurăm că vor râde mult de tot”, a declarat, pentru Est News, actorul George Sobolevschi.

Despre ce este vorba în film și cât costă biletul

Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi seposter-barlad avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Afacerea Est il readuce pe Cobileanski in zona umorului cald si uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm si tragedie. Acest road movie moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca fiind „fun and fascinating”, vorbeste pe limba tuturor, a fiecaruia dintre noi.

Filmul este produs de Alien Film în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Scenariul & regia: Igor Cobileanski, DOP: Feliksas Abrukauskas, Montaj: Răzvan Ilinca și Eugen Kelemen, Sunet: Cristian Tarnovețchi, Muzica: Liviu Elekeș, Scenografie: Vali Ighigheanu, Costume: Maria Pitea, Producător: Iuliana Tarnovețchi.

Filmul este produs de Alien Film în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Accesul publicului barladean la aceasta proiectie se va face pe baza biletelor puse în vânzare la Cinema Cityplex Victoria Barlad. Pretul unui bilet este de 16 lei/ adult. Afacerea Est va intra in programul normal al cinematografului incepand cu 28 octombrie.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: