Home » Administratie » Fostul secretar general al guvernului, Sorin Chelmu, candidează la alegeri în Vaslui ca independent. El dorește să aducă județul la ”nivelul de semisubzistență”!

Fostul secretar general al guvernului, Sorin Chelmu, candidează la alegeri în Vaslui ca independent. El dorește să aducă județul la ”nivelul de semisubzistență”!

Fostul secretar general al Guvernului Cioloș, Sorin Chelmu, va candida ca independent la alegerile parlamentare din decembrie pentru un loc de deputat în Vaslui, cu dorința de a aduce județul natal ”de la nivelul de subzistență la cel de semisubzistență, ceea ce ar fi un câștig”.

Demisionar din Guvernul Cioloș în urmă cu o lună, Sorin Chelmu va candida, în 11 decembrie, pentru un loc în Parlamentul României, de pe poziția de independent. Fostul secretar general al Guvernului susține că s-a apucat de strâns semnături pentru a-și putea depune candidatura pentru Camera Deputaților la Biroul Electoral Județean Vaslui. Sorin Chelmu susține că a ales Vasluiul întrucât acolo s-a născut și dorește ca, în calitate de viitor parlamentar, să aducă județul ”de la nivelul de subzistență la cel de semisubzistență”.

M-am gândit ca vasluian, cu o anumită experiență în domeniul administrației publice, că aș putea face ceva pentru județul unde m-am născut. Nu am fost membru de partid niciodată. Mi-am dat demisia din guvern tocmai pentru a putea candida, fiind una din condițiile impuse de premierul Cioloș. Vreau să fac pentru județul Vaslui nu autostrăzi, ci să-l aduc de la nivelul de subzistență la cel de semisubzistență, ceea ce ar fi un câștig. Dacă nu-mi pot ține promisiunea, îmi voi da imediat demisia. Nu sunt dependent de o funcție de deputat pentru că am suficiente surse de venit din activitatea de profesor universitar”, a declarat Sorin Chelmu.

Fost secretar general al Guvernului în perioada ianuarie – septembrie 2016, Sorin Chelmu a ocupat, timp de aproape 20 de ani, funcția de secretar general al Ministerului Agriculturii. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: