Home » Sanatate » După o tărăgănare inexplicabilă, au fost stabilite zilele de concurs pentru ocuparea posturilor de medici la Bârlad

După o tărăgănare inexplicabilă, au fost stabilite zilele de concurs pentru ocuparea posturilor de medici la Bârlad

După două luni și jumătate de la publicarea în revista „Viața medicală” a posturilor de medici disponibile, reprezentanții Spitalului „Elena Beldiman” au stabilit, în sfârșit, data la care se vor desfășura concursurile. Cel pentru ocuparea unui post de medic obstetrician va avea loc pe 26 octombrie, iar cel pentru ocuparea postului de medic ortoped va avea loc pe 8 noiembrie.

Pentru cele 20 de posturi vacante scoase la concurs de Spitalul „Elena Beldiman” s-au prezentat doar trei medici – un obstetrician și doi ortopezi. Concursul pentru ocuparea locului disponibil de medic obstetrician se va ține la Spitalul „Beldiman”, iar celălalt va avea loc în centrul universitar Iași.

După o tărăgănare inexplicabilă, spitalul bârlădean a anunțat data concursului pentru ortoped, un concurs care se anunță destul de greu, având în vedere că se vor confrunta doi concurenți, ambii medici la Spitalul „Elena Beldiman”. Este vorba despre medicul Codin Ianculescu – medic chirurg care a obținut și specializarea în ortopedie și medicul Dan Tucaliuc – doctor în științe medicale, care face doar gărzi la spitalul bârlădean. Pentru că ambii lucrează la Spitalul „Beldiman”, pentru a nu se crea suspiciuni, s-a luat hotărârea ca, în acest caz, concursul să se desfășoare la Iași, deși inițial se vorbea despre centrele universitare Bacău sau Galați.

Spitalul „Elena Beldiman” a transmis pe 7 octombrie o adresă Primăriei Bârlad, prin care aduce la cunoștința edilului șef (ca ordonator de credite) despre necesitatea aprobării prin semnătura acestuia a comisiei de evaluare a candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea unui post de medic ortoped la Spitalul „Elena Beldiman”. Pe 17 octombrie, primarul a semnat documentul trimis de spital, așa că toți pașii necesari pentru organizarea concursului au fost parcurși.

Comisia care va evalua candidații este compusă din dr. Ovidiu Alexa – profesor universitar la UMF Iași, dr. Eugen Ciocârlea – medic primar ortopedie – traumatologie (reprezentantul Colegiului Medicilor Vaslui), ec. Camelia Țârdea – reprezentant DSP Vaslui, ec. Cristina Brojban – șef DAS Primăria Bârlad, dr. Vasile Cojocari – medic primar ortoped, șef al Compartimentului Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, și dr. Ana Balmuzan, medic balneolog – secretarul comisiei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

6 comments

  1. Daca Ianculescu si-a facut rezidentiatul cu Alexa cum poate fi acest concurs? Corect?!

  2. Petcu si cu Zavade au făcut tot ce se putea ca sa il avantajele pe Ianculescu. Un doctor cunoscut pentru faptul ca nu se spală dar stie sa spună că barladeni sunt „” marladeni imputiti „” ….. asa suntem doctore? Daca sunt el imputiti, ce cauti la Bârlad? Ti-ai cumparat de la Petcu post in policlinică?

  3. Ce rezidențiat? 2 ani in loc de 5? Asa sunt rezidentiatele la a doua specializare : cu bani si cu tot felul de echivalată. Să se duca sa facă scoala adevarata! Pfff! Ianculovici !!!

  4. Nesimțirea aia de Zavade cand iese la pensie? Angajați sef la resurse umane pe cineva care stie si vrea să aducă doctori tineri. Nu vedeti ca blochează tot ca sa mai rămână dinozaurii un an, doi? Au scos la misto niste posturi la concurs si au stiut doar ei?!!??

  5. A mai aranjat Danis încă un concurs ca sa fie bine, ca sa nu fie rău :))) Ianculache asta e băgat pe gât . De ce sa aduci un doctor tânăr si capabil, cand există ianculache? Bani..bani…bani

  6. inexplicabil ?? hai să nu mai părem naivi de berlad. ce concurs e pe bune?

%d blogeri au apreciat: