Home » Social » (Video) Mama din Rebricea care-și ținea fetița flămândă, băuse atât de mult alcool încât i s-a părut că este insecticid. Concubinul o apără: ”A servit puțină otravă!”

(Video) Mama din Rebricea care-și ținea fetița flămândă, băuse atât de mult alcool încât i s-a părut că este insecticid. Concubinul o apără: ”A servit puțină otravă!”

O fetiță de 4 ani a ajuns la Spitalul Județean Vaslui după ce un echipaj de ambulanță a găsit-o murdară, flămândă și îmbrăcată sumar într-o casă neîncălzită, în urma apelului la numărul de urgență 112 făcut de către mama sa băută, care a afirmat că a îngurgitat insecticid.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a declanșat, miercuri, o anchetă în cazul unei fetițe de 4 ani, din Rebricea, găsită murdară, flămândă și îmbrăcată sumar într-o locuință neîncălzită. Copila a fost descoperită de către un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean, solicitat prin numărul de urgență 112 de către mama sa, după ce femeia a spus la telefon că se simte rău din cauză că a băut insecticid. Atât fetița cât și mama acesteia au fost preluate de ambulanță și transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TbjqoxB4ZSM&w=560&h=315]

Apelul s-a demonstrat a fi fals întrucât la locul solicitării, atât femeia cât și soțul acesteia au fost găsiți într-o stare avansată de ebrietate. Din păcate, în locuință a fost găsită și o fetiță de patru ani, flămândă, murdară și îmbrăcată sumar, deși casa nu era încălzită. În consecință, au fost înștiințate atât Poliția cât și Protecția Copilului”, a precizat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

În urma în sesizării făcută, specialiștii DGASPC au mers la spitalul din Vaslui pentru a vedea dacă fetița nu se află în pericol. ”Din primele verificări, se conturează elementele de risc și neglijare. Această familie se afla sub monitorizarea Primăriei Rebricea, minora fiind inclusă într-un program de prevenire a separării copilului de părinți. Cazul rămâne în evaluare, iar dacă, în final, se impune separarea copilei de mediul familial, vom apela la instanță întrucât mama a refuzat instituirea unei măsuri de protecție”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În timpul acesta, mama s-a refăcut pe patul spitalului. După ce au consultat-o medicii au conchis că ceea ce a băut femeia nu este nicidecum otravă, ci … foarte mult alcool.

Pe de altă parte, concubinul o apără, susținând sus și tare că femeia a vrut să bea un pahar de vin, dar ”a servit otravă, din greșeală”. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile