Home » Sanatate » 7.500 de doze de vaccin antigripal, distribuite către medicii de familie și spitalelor din județ

7.500 de doze de vaccin antigripal, distribuite către medicii de familie și spitalelor din județ

Un număr de 7.500 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite, în cursul acestei săptămâni, către medicii de familie și spitalele din județ în vederea imunizării, în primul rând, a persoanelor expuse riscului de îmbolnăvire. Județul nostru a primit aprobare pentru încă 7.500 de doze de vaccin, care urmează a fi trimise către Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

Medicii de familie din județ au început, din această săptămână, vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Asta după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a distribuit în județ 7.500 de doze de vaccin, din care 50 de doze au avut destinație specială către rețeaua Ministerului Afacerilor Interne și 20 către Serviciul Român de Informații. De asemenea, județul nostru a primit repartiția pentru tranșa a II-a de vaccin antigripal, respectiv 7.500 de doze, urmând ca DSP să fie informată de Ministerul Sănătății când va ajunge serul în teritoriu. Totodată, autoritățile sanitare vasluiene au solicitat o suplimentare de 4500 de vaccin antigripal.
”Ca în fiecare an, campania de vaccinare antigripală se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală, vor fi imunizate cu prioritate persoanele peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, respectiv copiii și bătrânii instituționalizați, gravidele și personalul medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire de gripă sezonieră sunt cele cu afecțiuni cronice, cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 64 ani, aflate în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienței umane. De asemenea, sunt expuse riscului contractării virusului gravidele, personalul medico-sanitar și auxiliar, persoanele rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, precum și persoanele de peste 65 de ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: