Home » Administratie » Bursa locurilor de muncă la Bârlad, neinteresantă pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă

Bursa locurilor de muncă la Bârlad, neinteresantă pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă

Ieri, la cantina de ajutor social din Bârlad s-a desfășurat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2016. Bursa s-a desfășurat pe parcursul a doar două ore, între 9 și 11, întrucât absolvenții de liceu sau facultate nu au dat năvală. De asemenea, doar șase agenți economici din Bârlad, din 800 contactați, au dorit să participe la activitate, aceștia oferind 60 de locuri de muncă.

Cei 293 de participanți, din care 120 de absolvenți, au găsit la Bursă o paletă foarte restrânsă de locuri de muncă, prea puțin interesante pentru absolvenți. Au fost disponibile posturi de cofetar, vânzători, ospătari, muncitori necalificați, operatori confecționeri în industria textilă, instalatori, strungari, lucrători gestionari, sudori, manipulanți de mărfuri și operatori de mașini cu comandă numerică.

Pentru că adresabilitatea a fost destul de scăzută, Bursa și-a închis porțile la ora 11. Cei mai numeroși participanți au fost elevii de liceu din clasele terminale, care au venit însoțiți de profesori pentru a se familiariza cu ceea ce se întâmplă la Bursa locurilor de muncă, în special cu modul în care trebuie să se prezinte în fața unui angajator, în vederea recrutării pentru interviu, în prima fază. 51 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost selectate pentru interviu.

Nici anul acesta, nimeni nu a luat măsurile necesare pentru protejarea participanților de câinii din fața cantinei de ajutor social. În urmă cu câțiva ani, chiar un reprezentant al Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă a fost mușcat de un câine, iar anul acesta, câțiva elevi au fost speriați de patrupedele agresive. Autoritățile locale nu au luat vreo măsură. (Mihaela NICULESCU)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TJMhJA1Goj4&w=560&h=315]

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: