Home » Social » Exercițiu tactic al pompierilor la Judecătoria Vaslui

Exercițiu tactic al pompierilor la Judecătoria Vaslui

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” Vaslui a efectuat ieri un exercițiu pentru stingerea unui posibil incendiu la Judecătoria Vaslui.

judecatoria_vasluiPotrivit scenariului exercițiului, într-o încăpere aflată la parterul judecătoriei a izbucnit un incendiu ce riscă să se extindă cu repeziciune și la celelalte încăperi. Incendiul este observat de către personalul jandarmeriei ce asigură paza și ordinea obiectivului, acesta acționând totodată cu operativitate pentru anunțarea forțelor de intervenție ale pompierilor. În urma incendiului au ars bunurile din încăperea în care s-a inițiat incendiu, fiind evacuate în condiții de sigurantă, toți utilizatorii clădirii.

Pentru gestionarea corespunzătoare a situației, la locul exercițiului au fost direcționate două echipaje de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentul de Pompieri Vaslui.

Obiectivele principale ale exercițiului au fost verificarea capacității de intervenție a personalului de pe locul de muncă, perfecționarea deprinderilor personalului din compunerea gărzii de intervenție în vederea îndeplinirii îndatoririlor specifice pentru limitarea și înlăturarea unui astfel de incendiu, cunoașterea caracteristicilor constructive ale obiectivului, a surselor de alimentare cu apă a autospecialelor precum și verificarea modului de funcționare a instalației de stingere aferente clădirii – hidranți interior. (G.P)

About Tehno Redactor