Home » Social » Nici unul din cei 893 de participanți la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți nu a fost angajat

Nici unul din cei 893 de participanți la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți nu a fost angajat

Nici unul din cei 893 de participanți la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată, joi, în cele trei municipii, nu a fost angajat în județul cu cea mai mare rată a șomajului din țară, 181 de tineri fiind selectați pentru interviuri la sediurile celor 38 de firme participante la bursă.

Cele 38 de firme participante la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, nu au angajat niciun șomer aflat în căutarea unui job, într-un județ în care rata șomajului nu a coborât sub zece procente în ultimii ani. Cu toate că au existat 250 de locuri de muncă oferite de agenții economici, nici una din cele 893 de persoane fără ocupație care au ajuns la bursă nu a corespuns cerințelor astfel încât să i se încheie pe loc un contract de muncă.

”Pe timpul celor trei ore a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, au fost selectați 181 de absolvenți de liceu sau facultate pentru a susține interviuri sau probe practice, după caz, la sediul firmelor. Ulterior, vom putea face un bilanț al celor care s-au angajat efectiv în urma bursei organizată astăzi (n.r.-joi) în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Din cei 893 de participanți la bursă, 522 sunt absolvenți din această vară ai unei forme de învățământ. La nivelul județului, 759 de absolvenți de liceu sau facultate au intrat în șomaj după terminarea studiilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: