Home » Administratie » Vești bune pentru fermierii din județ. Vin banii pentru subvenția la motorină!

Vești bune pentru fermierii din județ. Vin banii pentru subvenția la motorină!

Un număr de 390 de fermieri din județ își vor primi, în perioada următoare, subvenția la motorină dată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, valoarea acesteia ridicându-se la 1,7975 lei/litru, ceea ce reprezintă mai bine de o treime din costul combustibilului la pompă.

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Vaslui va începe cât de curând plata ajutorului de stat reprezentând diferența de acciză la motorina utilizată în agricultură, conform Hotărârii de Guvern 1174/2014. Valoarea subvenției este de 1,7975 lei/litru, ceea ce reprezintă mai bine de o treime din costul combustibilului la pompă. La nivelul județului nostru, ajutorul de stat pentru diferența de acciză pentru trimestrul al doilea este de 4,69 milioane de lei, subvenție de care vor beneficia 390 de fermieri.

Banii ce urmează să ajungă la fermieri au fost aprobați, iar plățile în conturile beneficiarilor se vor face după alimentarea contului centrului județean al APIA”, a declarat directorul APIA Vaslui, Carmen Miron.

Totodată, fermierii care dețin un acord prealabil de finanțare cu APIA mai au la dispoziție zece zile pentru a depune cererile de plată aferente trimestrului III al acestui an. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: