Home » Social » Ziua Armatei Române, sărbătorită în avans la CARP Bârlad

Ziua Armatei Române, sărbătorită în avans la CARP Bârlad

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită în avans, astăzi, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad (CARP).

Asociația organizatoare l-a invitat pe colonelul în rezervă Constantin Chiper, vicepreședintele Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” din Bârlad, care va vorbi despre meritele Armatei Române.

Mă bucur că mă voi putea adresa bârlădenilor pe 21 octombrie, cu câteva zile înainte de Ziua Armatei României. S-au împlinit, anul acesta, 100 de ani de când bunicii noștri au intrat în Marele Război «pentru eliberare națională și reîntregire statală», cum vorbea Nicolae Iorga despre războiul din 1916. Se împlinesc, de asemenea, 75 de ani de când România a fost nevoită să intre în cel de-al Doilea Război Mondial. La anul, se împlinesc 100 de ani de la campaniile eroice de la Mărășești, Mărăști și Oituz. Bunicii vasluienilor au luptat și chiar și-au dat viața pe câmpul de luptă în acele campanii. Despre aceste evenimente le voi vorbi celor care vor fi prezenți pe 21 octombrie în sala «Elena Cuza» de la CARP Bârlad”, ne-a declarat col.(r) Constantin Chiper.

Evenimentul organizat astăzi de CARP se desfășoară sub numele „Armata Română – garant al apărării, libertății, independenței și suveranității naționale”.

Col. (r) Chiper va aduce în discuție și noutățile privind dotarea Armatei.

România participă la teatrul de operațiuni din Afganistan. Suntem acolo într-o conjunctură geopolitică specială, de aceea este nevoie de o preocupare specială și pentru dotarea armatei cu mijloace moderne de luptă și am înțeles că Armata Română se va moderniza. Este nevoie de un buget special pentru așa ceva”, a mai spus colonelul Constantin Chiper. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: