Home » Justitie » Din nou a curs sânge pe șoselele din județ!

Din nou a curs sânge pe șoselele din județ!

de Răzvan CĂLIN

Week-end-ul trecut a înregistrat două accidente rutiere grave soldate cu decesul unei persoane și rănirea altor șase.

Sâmbătă, 22 octombrie, a fost o zi neagră pentru agenții Poliției Rutiere din județ pentru că, din nefericire, s-au consumat două evenimente rutiere grave, cu un bilanț nefast pe măsură: o persoană moartă și alte șase rănite.

Primul accident rutier grav s-a petrecut în după-amiaza zilei de sâmbătă, pe un sector de drum situat între satele Zorleni și Popeni. Din primele cercetări efectuate de agenții Biroului Drumuri Naționale și Europene Bârlad a reieșit că la volanul unuia dintre autoturismele implicate s-a aflat Loredana P., în vârstă de 34 de ani, din municipiul Tecuci.

Ea circula pe D.N. 24 A, din direcția Zorleni către Popeni. La un moment dat a fost surprinsă de apariția pe partea carosabilă a unui vehicul cu tracțiune animală condus de Daniel C., în vârstă de 30 de ani, din comuna Zorleni, vehicul care se deplasa în aceeași direcție și care nu era semnalizat în mod corespunzător. Loredana P. a încercat să evite impactul și a frânat, însă a acroșat căruța și, ulterior, autovehiculul a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu un alt autovehicul condus în mod regulamentar de Claudiu H., în vârstă de 36 de ani, din municipiul Vaslui”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma acestui carambol, patru persoane au fost rănite: doi pasageri din primul autoturism (doi bărbați, unul de 22 de ani și celălalt de 24 de ani, ambii din Bârlad) și alți doi din a doua mașină (o femeie de, de 23 de ani, din Vaslui și un bărbat de 25 de ani, din Galați). Toate cele patru victime au fost transportate la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”, fiind diagnosticate cu politraumatisme. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au arătat faptul că nu au consumat băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiuni de vătămare corporală din culpă.

Cel de al doilea accident rutier grav petrecut pe șoselele din județ a avut loc în aceeași zi, dar mai pe seară, pe Drmul Național (DN) 24 A, pe un sector de drum din afara satului Stănilești.

În timp ce Alexandru B, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Huși, conducea un autovehicul din direcția Huși către localitatea Gura Văii, comuna Stănilești, a accidentat un pieton, în vârstă de 54 ani, din comuna Drânceni, care se deplasa pe partea carosabilă, având aceeași direcția de mers. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Huși, însă urmare a leziunilor grave a decedat în cursul nopții”, ne-a declarata agentul principal Loredana David.

În urma verificării șoferului cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ. În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs tragicul eveniment, fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Ceața și ploile, dușmanii șoferilor!

Cum în această perioadă, condițiile de trafic sunt serios afectate de condițiile meteo (vreme ploioasă, ceață, umezeală etc), agenții Poliției Rutiere trag un semnal către toți conducătorii auto, cărora le recomandă să circule mai prudent ca de obicei. Iată câteva dintre sfaturile polițiștilor: ”În această perioadă, ploaia afectează siguranța circulației rutiere, fapt pentru care le recomandă conducătorilor auto ca în condițiile unui carosabil umed să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, să-și sporească atenția și să adopte o manieră calmă la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Precizăm, de asemenea, că este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri. O altă problemă cu care șoferii se confruntă în aceste zile este ceața. Fenomenul meteorologic impune din partea celor aflați la volan, dar și a celorlalte categorii de participanți la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: