Home » Administratie » Fructele de pădure și plantele medicinale au mărit bugetul Directiei Silvice Vaslui cu peste 1,5 milioane de lei

Fructele de pădure și plantele medicinale au mărit bugetul Directiei Silvice Vaslui cu peste 1,5 milioane de lei

Direcția Silvică Vaslui a obținut aproximativ 1,5 milioane de lei din comercializarea plantelor medicinale și a fructelor de pădure. Suma reprezintă nu mai puțin de 10 la sută din cifra de afaceri.

„Am încheiat anul foarte bine, cu o cantitate de 60 de tone de plante medicinale, diverse specii: tei, sunătoare, flori de soc, păducel, pentru care am obținut o importantă sumă de bani la bugetul nostru. La fructe de pădure s-au recoltat aproximativ 300 de tone. Este vorba despre măceșe, fructe foarte căutate în Germania”, a declarat șeful Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.

Cu forță de muncă suficientă bugetul Directiei Silvice Vaslui ar putea crește și mai mult, conform spuselor lui Idriceanu: Întâmpinăm probleme în legătură cu forța de muncă, fiindcă în zonele rurale, unde cresc, de obicei, aceste plante, populația este îmbătrânită și sunt puțini cei care pot culege. Oferim un preț pe kilogram diverșilor culegători, cetățeni din satele arondate ocoalelor silvice, ei recoltează și ne pun la dispoziție cantitățile culese, însă simțim din ritmul recoltării numărul redus al acestora”. (G.P)

About Tehno Redactor