Home » Sport » Gabriel Bujor, golgheterul Ligii Zimbrilor

Gabriel Bujor, golgheterul Ligii Zimbrilor

Rezultatele foarte bune obținute în acest sezon de HC Vaslui nu erau posibile fără aportul unui marcator pur-sânge. Cu 60 de goluri marcate până acum, extrema dreaptă Gabriel Bujor este golgheterul Ligii Zimbrilor. A contribuit din plin la faptul că echipa sa ocupă un loc de play-off.

Nimic nu este însă întâmplător pentru jucătorul vasluienilor, care doar continuă forma arătată sezonul trecut. A reușit atunci să marcheze nu mai puțin de 150 de goluri, care au ajutat echipa să rămână în primul eșalon al handbalului românesc. Îl urmează Irakli Chikovani de la AHC Dunărea, cu 57 de reușite. Iar pe trei și patru în clasamentul golgheterilor se află Ionuț Georgescu și Robert Năstăsie, care au marcat câte 56 de goluri. Pe cinci se află Guillaume Saurina, de la CSM București, cu 54 de goluri.

Gabriel Bujor a oferit un nou recital joi, când a marcat de opt ori în fața celor de la HC Odorhei. Reușitele sale au contribuit la prima victorie reușită de HC Vaslui în fața celei care a cucerit în 2015 Cupa Challenge. HC Vaslui a învins cu 31 – 26, după ce la pauză era condusă cu 15 – 14. Celelalte reușite ale vasluienilor au purtat semnătura lui Andrei Popescu și Mihai Bujor (câte opt), Vlad Vlăduț (4), Tiberius Moldovanu (2) și Călin Hagiu (1). Cele două formații s-au întâlnit de trei ori anul trecut și HC Vaslui a fost o singură dată aproape să obțină un punct, scor 28 – 29. În celelalte meciuri HC Odorhei s-a impus cu 33 – 27 și 30 – 24. HC Odorhei dă și ea doi jucători în top 10 golgheteri ai Ligii Zimbrilor, pe Andrei Mihalcea, cu 50 de goluri și Vitaly Komogorov, cu 49 (locurile opt și nouă).

Meciul a început sub semnul echilibrului, iar diferența dintre cele două echipe nu a fost niciodată mai mare de o lungime. Oaspeții au fost totuși mai inspirați, iar vasluienii au condus în prima repriză doar în trei rânduri. Vasluienii erau conduși la pauză cu 14 – 15 dar au egalat și au fost primii care au condus la două lungimi, scor 19 – 17. Trei goluri consecutive ale gazdelor au făcut ca echipa noastră să se desprindă, scor 25 – 21. Vasluienii au continuat să fie la cârma partidei și au mărit avantajul la cinci goluri, scor 28 – 23. Echipa lui Vlad Caba a avut apoi o tresărire de orgoliu când a reușit să puncteze de două ori consecutiv. A fost însă doar un foc de paie, pentru că vasluienii au mai punctat de alte trei ori și au clarificat situația învingătoarei.

HC Vaslui se află pe locul șase, cu 15 puncte, la două puncte de Steaua București și patru de Potaissa Turda și HC Odorhei. Potaissa Turda a urcat în clasament după ce a trecut de CSM Făgăraș cu 29 – 24. Liderul HC Dobrogea Sud a reușit o victorie facilă cu CSM Focșani, scor 30 – 21. Iar Dinamo rămâne pe doi după ce a dispus de Dunărea Călărași cu 32 – 28. CSM București rămâne pe loc de play-off după ce a învins greu Politehnica Timișoara, scor 20 – 19. Locul opt este ocupat de CSU Suceava, care au fost învinși de steliști cu 29 – 23. O victorie surprinzătoare a reușit CSM Satu Mare, scor 31 – 24 cu HC Adrian Petrea Reșița. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: