Home » Sport » Un bârlădean, printre cei șase români participanți la campionatul mondial de atletism pentru veterani din Australia

Un bârlădean, printre cei șase români participanți la campionatul mondial de atletism pentru veterani din Australia

Emoții inerente înainte de concurs. Bârlădeanul Alexandru Miron numără zilele până la Campionatul Mondial de Atletism pentru Veterani (atleți peste 35 de ani).

Sâmbătă, 29 octombrie, atletul bârlădean în vârstă de 61 de ani va pleca spre Australia, în localitatea Perth, unde, în perioada 26 octombrie – 26 noiembrie, se desfășoară o nouă ediție a Campionatului Mondial de Atletism pentru Veterani, în aer liber.

La categoria mea de vârstă, competiția este programată pentru 5 noiembrie. M-am pregătit cât am putut de bine și mă mai antrenez câteva zile în sala de sport a Colegiului Tehnic «Alexandru Ioan Cuza» din Bârlad, unde sunt profesor. Împreună cu mine vor mai fi în Australia alți cinci români, miron-alexandru-cu-howard-dellmiron-alexandru-1dintre care doi trecuți de 90 de ani. Campionatul Mondial de Atletism pentru Veterani este o competiție la care pot participa atleții trecuți de 35 de ani. Voi încerca să obțin un rezultat cât se poate de bun. Estimez un loc 10 la categoria mea de vârstă”, a declarat Alexandru Miron.

Atletul bârlădean care va concura doar la proba de săritură în înălțime, a mărturisit că ar fi mulțumit dacă ar reuși să sară peste ștacheta înălțată la 1,40 metri. Din păcate, competiția mondială are loc într-o perioadă nu tocmai în care atletul bârlădean nu este într-o formă fizică optimă. Din cauza unei crize de lombosciatică, nu va putea fi la parametri maximi, de aceea nu pornește de la ideea că va reuși un rezultat mai bun, pe care l-ar fi obținut în alte condiții.

Îmi doresc să fiu sănătos și să mă descurc onorabil. Nu am vrut să lipsesc de la această competiție, chiar dacă sunt într-o perioadă de refacere”, a mai menționat Alexandru Miron.

Acesta a început să practice atletismul în urmă cu 50 de ani, împreună cu renumitul profesor de educație fizică și sport Vasile Tămășanu. Iubește atletismul și a participat până acum la șase Balcaniade (patru în aer liber și două în sală), unde a obținut 23 de medalii – 6 de aur, 12 de argint și 5 de bronz. Bârlădeanul se va afla la a patra participare la Campionatele Mondiale de Atletism pentru Veterani. De regulă, a concurat la probe combinate (alergări, sărituri, garduri, aruncarea greutății, etc.). Chiar dacă, pe 6 noiembrie va concura doar la săritura în înălțime, nu va renunța la probele combinate. La Campionatul Mondial de Atletism pentru Veterani care va avea loc în martie anul viitor, în Coreea de Sud (în sală), Alexandru Miron va concura la pentatlon. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: